Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Εξωτερική άποψη του κτηρίου

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Εσωτερική άποψη του κτηρίου

H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Λεπτομέρεια του εσωτερικού του κτηρίου

Η μικρή σκηνή Χριστίνα Ωνάση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Η κεντρική σκηνή Αριστοτέλης Ωνάσης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Άποψη της κεντρικής σκηνής Αριστοτέλης Ωνάσης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

01/6

Στέγη Iδρύματος Ωνάση
ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Το Δεκέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε στην Αθήνα η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ένα κέντρο πολιτισμού,προσβάσιμο σε όλους. Αποστολή της Στέγης είναι η προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής έκφρασης, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εκπαίδευση και η διά βίου μάθηση, η συνύπαρξη και η συνομιλία των επιστημών και των ιδεών με τις τέχνες. Οι χώροι τέχνης στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν θέατρο, διαλέξεις, μουσικές παραστάσεις, χορό και όπερα.

Για την αρχιτεκτονική μελέτη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση συγκεντρώθηκαν 66 υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, από τις οποίες επελέγη η πρόταση του γαλλικού αρχιτεκτονικού γραφείου Architecture Studio. Το κτίριο θεμελιώθηκε το 2000 και κατασκευάστηκε με την αποκλειστική χρηματοδότηση και επίβλεψη του Ιδρύματος Ωνάση. Αποτελεί ένα έξοχο δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής ενώ η απλότητα του κτιριακού όγκου και η απέριττη μορφολογία τού προσδίδουν έναν έντονο μνημειακό χαρακτήρα.

Για το εσωτερικό των αμφιθεάτρων πραγματοποιήθηκε νέα αρχιτεκτονική μελέτη του αρχιτέκτονα Mark Foley. Τον φωτισμό στις θεατρικές αίθουσες, επιμελήθηκε ο James Morse ενώ ο επανασχεδιασμός του αρχιτεκτονικού φωτισμού σε όλο το κτίριο πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Ελευθερία Ντεκώ & Συνεργάτες.

Οι εσωτερικοί χώροι της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με συνολική έκταση 18.000 τ.μ., αναπτύσσονται σε 7 ορόφους και 9 υπόγεια επίπεδα. Το κτίριο περιλαμβάνει:

  • Κεντρική Θεατρική Σκηνή Αριστοτέλης Ωνάσης 880 θέσεων, κατάλληλη για θεατρικές παραστάσεις, συμφωνική ορχήστρα, όπερα, χορό, κινηματογράφο, διαλέξεις και συνέδρια
  • Μικρή Σκηνή Χριστίνα Ωνάση 220 θέσεων, κατάλληλη για θεατρικές, μουσικές ή χορευτικές παραστάσεις, διαλέξεις και ειδικές κινηματογραφικές προβολές (πολυμέσων, εικονικής πραγματικότητας)
  • Εκθεσιακό χώρο Αλέξανδρος Ωνάσης εμβαδού 600 τ. μ.
  • Υπαίθριο θέατρο
  • Εστιατόριο και υπαίθριο χώρο εστίασης
  • Μπαρ
  • Υπόγειους χώρους στάθμευσης


Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη λειτουργία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.sgt.gr.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 107-109, 117 45 Αθήνα
Εισιτήρια: 210 900 5 800,
Διοίκηση: 2130 1 78000
Ιστοσελίδα: www.sgt.gr
e-mail:
info@sgt.gr

ΔΡΑΣΕΙΣΚλείσιμο X
Αποστολη σε φιλο με Email