Παράσταση 'Έτσι Κάνουν Όλοι', Κοπή Πίτας, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση 8/2/2011

'Fiori Musicali', Πασχαλινή Εκδήλωση, Μουσείο Μπενάκη 28/3/2010

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση, Χορωδίες Kodaly & Rosarte, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση 24/12/2010

'Fiori Musicali', Πασχαλινή Εκδήλωση, Μουσείο Μπενάκη 28/3/2010

Παράσταση 'Έτσι Κάνουν Όλοι', Κοπή Πίτας, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση 8/2/2011

Συναυλία Συνδέσμου Υποτρόφων, Μουσικό σχήμα 'Εν Χορδαίς', Μουσείο Μπενάκη 11/4/2009

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση, Χορωδίες Kodaly & Rosarte, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση 24/12/2010

Κοπή Πίτας Συνδέσμου Υποτρόφων, Bios, 4/2/2010

01/8

Σύνδεσμος Yποτρόφων
Γενικα

Tο 1986, με πρωτοβουλία των πρώτων υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος, συστάθηκε ο Σύνδεσμος Yποτρόφων, στον οποίο μπορούν να εγγραφούν όσοι ολοκληρώνουν τις σπουδές για τις οποίες τους χορηγήθηκε υποτροφία από το Ίδρυμα. Σήμερα ο Σύνδεσμος Υποτρόφων αριθμεί περισσότερα από 2.000 μέλη, που προέρχονται από τα Προγράμματα Υποτροφιών προς Έλληνες ενώ πρόσφατα έχει συμπεριλάβει στις τάξεις του και όλους τους αλλοδαπούς υποτρόφους που έχουν τιμηθεί με ερευνητικές χορηγίες και εκπαιδευτικές υποτροφίες. Πρόκειται για σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών, στις χώρες όπου ζουν και εργάζονται. Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων θεωρεί βέβαιο ότι η δραστηριοποίηση και οι παρεμβάσεις των αλλοδαπών μελών μπορούν να αποβούν ιδιαίτερα θετικές και χρήσιμες για την Ελλάδα.

Στόχος του Συνδέσμου είναι να λειτουργεί ως φόρουμ, όπου τα μέλη παρουσιάζουν τις δραστηριότητές τους, αλλά και ως δίαυλος επικοινωνίας τόσο μεταξύ τους όσο και με το Ίδρυμα.

Για το σκοπό αυτό, εκδίδεται τριμηνιαίο ενημερωτικό περιοδικό με τίτλο ΑΩ, το οποίο κυκλοφορεί και σε ηλεκτρονική μορφή, με πρόσβαση από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου και με ειδοποίηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση των αποδεκτών του. Σε ηλεκτρονική μορφή κυκλοφορεί ήδη και η αγγλική έκδοση του περιοδικού για τους αλλοδαπούς υποτρόφους.

Η δράση του Συνδέσμου είναι επιστημονική, πολιτιστική, πνευματική και καλλιτεχνική. Έως τώρα έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα, διοργανώνοντας συνέδρια, διαλέξεις, επιστημονικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ομιλίες διακεκριμένων προσωπικοτήτων από το εξωτερικό. Στόχος είναι να διευρυνθεί περαιτέρω η ενεργός συμμετοχή όλων των μελών, Ελλήνων και αλλοδαπών, στις δραστηριότητες του Συνδέσμου.

Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων διοικείται από 15μελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται από τη γενική συνέλευση των μελών κάθε διετία. Ειδικές επιτροπές, οι οποίες ορίζονται από το διοικητικό συμβούλιο, ασχολούνται με επιμέρους θέματα, όπως η σύνταξη του περιοδικού, η επικοινωνία των μελών, η οργάνωση διαλέξεων, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και η ενημέρωση της ιστοσελίδας.

Το Ίδρυμα, το οποίο παρακολουθεί και στηρίζει τον Σύνδεσμο από τα πρώτα του βήματα, έχει θεσμοθετήσει πλέον και ειδικό πρόγραμμα ενισχύσεων και χορηγιών για τα μέλη.

scrollup scrolldown

Κλείσιμο X
Αποστολη σε φιλο με Email