01/1

Υποτροφίες προς Έλληνες
Γενικα
Το Ίδρυμα Ωνάση από το 1978 χορηγεί υποτροφίες προς Έλληνες πτυχιούχους Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό. Το 1998 θεσμοθέτησε νέο πρόγραμμα υποτροφιών για διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα, το οποίο επεκτάθηκε το 2001 για να συμπεριλάβει και τις μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια.
Πάνω από 130 υποτροφίες προς Έλληνες χορηγούνται κάθε χρόνο για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες.

Επιπλέον, το Ίδρυμα σε ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών που πρόσφεραν ή προσφέρουν οι ναυτικοί και λοιποί εργαζόμενοι του Ομίλου Ωνάση, χορηγεί υποτροφίες προς Έλληνες μέσω ειδικού προγράμματος στα παιδιά τους, τόσο για προπτυχιακές, όσο και για μεταπτυχιακές σπουδές.
Η επιλoγή των υπoψηφίων για χορήγηση υποτροφίας βασίζεται σε εισηγήσεις επιτροπών ακαδημαϊκών συμβούλων και επικυρώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Στις επιτροπές συμμετέχουν Καθηγητές Α.Ε.Ι., Ακαδημαϊκοί, Ειδικοί Επιστήμονες και Αναγνωρισμένοι Καλλιτέχνες. Η συμμετοχή είναι τιμητική και η προσφορά εθελοντική. Στις επιτροπές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και πρώην υπότροφοι του Ιδρύματος  που πλέον κατέχουν θέσεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα.
Σήμερα, περισσότεροι από εκατό υπότροφοι του Ιδρύματος διδάσκουν σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, ενώ αρκετοί άλλοι έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις στο δημόσιο, επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό τομέα.

Το 1996 το Ίδρυμα, που συνεχίζει να παρακολουθεί και να στηρίζει τους υποτρόφους του ακόμη και όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, εξέδωσε Λεύκωμα με τα βιογραφικά σημειώματα περίπου χιλίων υποτρόφων. Το Λεύκωμα επανεκδόθηκε συμπληρωμένο το 2001.

Από το 1978 που λειτουργεί το πρόγραμμα μέχρι και το έτος 2016 έχουν χορηγηθεί 5.908 υποτροφίες, για σπουδές σε 37 χώρες ανά τον κόσμο, η συνολική δαπάνη των οποίων ανέρχεται περίπου σε 88.500.000 δολάρια Η.Π.Α.

scrollup scrolldown
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017/2018

Οι προκηρύξεις για τα Προγράμματα Υποτροφιών προς Έλληνες ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα μέσα Δεκεμβρίου 2017.

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να έχετε πρόσβαση στα αποτελέσματα του Προγράμματος Υποτροφιών προς Έλληνες ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα παρακαλώ καλέστε στους παρακάτω αριθμούς:

Σπουδές Εξωτερικού: 210 37 13 051 – 053, -054, 056

Σπουδές Εσωτερικού: 210 37 13 052, -055, -057

Ειδικό Πρόγραμμα Ομίλου Ωνάση: 210 37 13 055

ή εναλλακτικά μπορείτε να αποστείλετε e-mail στο fph@onassis.org
ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:      

1)            Συχνές Ερωτήσεις

2)            Κανονισμός Υποτροφιών προς Έλληνες

 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ - ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ)

                - Προκήρυξη


ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ (ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ - ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ)

              - Προκήρυξη

                     

ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΩΝΑΣΗ

 

- Όμιλος Ωνάση - Υποτροφίες για Ανώτατες – Ανώτερες Σπουδές:

                  - Προκήρυξη

                     

-Όμιλος Ωνάση - Υποτροφίες Εξωτερικού (Μεταπτυχιακά – Διδακτορικά):

                  - Προκήρυξη


-Όμιλος Ωνάση - Υποτροφίες Εσωτερικού (Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά):

                  - Προκήρυξη

 

 

scrollup scrolldown

Κλείσιμο X
Αποστολη σε φιλο με Email