Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Εξωτερική άποψη του κτηρίου

Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Εσωτερική άποψη του κτηρίου

H Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Λεπτομέρεια του εσωτερικού του κτηρίου

Η μικρή σκηνή Χριστίνα Ωνάση της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

Η κεντρική σκηνή Αριστοτέλης Ωνάσης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

Άποψη της κεντρικής σκηνής Αριστοτέλης Ωνάσης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

01/6

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Το Δεκέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε στην Αθήνα η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ένα κέντρο πολιτισμού,προσβάσιμο σε όλους.  Αποστολή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών είναι η προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής έκφρασης, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εκπαίδευση και η διά βίου μάθηση, η συνύπαρξη και η συνομιλία των επιστημών και των ιδεών με τις τέχνες. Οι χώροι τέχνηςστην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν θέατρο, διαλέξεις, μουσικές παραστάσεις, χορό και όπερα.

Για την αρχιτεκτονική μελέτη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών συγκεντρώθηκαν 66 υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, από τις οποίες επελέγη η πρόταση του γαλλικού αρχιτεκτονικού γραφείου Architecture Studio. Το κτίριο θεμελιώθηκε το 2000 και κατασκευάστηκε με την αποκλειστική χρηματοδότηση και επίβλεψη του Ιδρύματος Ωνάση. Αποτελεί ένα έξοχο δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής ενώ η απλότητα του κτιριακού όγκου και η απέριττη μορφολογία τού προσδίδουν έναν έντονο μνημειακό χαρακτήρα.

Για το εσωτερικό των αμφιθεάτρων πραγματοποιήθηκε νέα αρχιτεκτονική μελέτη του αρχιτέκτονα Mark Foley. Τον φωτισμό στις θεατρικές αίθουσες, επιμελήθηκε ο James Morse ενώ ο επανασχεδιασμός του αρχιτεκτονικού φωτισμού σε όλο το κτίριο πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Ελευθερία Ντεκώ & Συνεργάτες. Τον χώρο του μπαρ σχεδίασε ως αυτοτελές εικαστικό έργο η εικαστικός Αιμιλία Παπαφιλίππου.

Οι εσωτερικοί χώροι της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, με συνολική έκταση 18.000 τ.μ., αναπτύσσονται σε 7 ορόφους και 9 υπόγεια επίπεδα. Το κτίριο περιλαμβάνει:

  • Κεντρική Θεατρική Σκηνή Αριστοτέλης Ωνάσης 880 θέσεων, κατάλληλη για θεατρικές παραστάσεις, συμφωνική ορχήστρα, όπερα, χορό, κινηματογράφο, διαλέξεις και συνέδρια
  • Μικρή Σκηνή Χριστίνα Ωνάση 220 θέσεων, κατάλληλη για θεατρικές, μουσικές ή χορευτικές παραστάσεις, διαλέξεις και ειδικές κινηματογραφικές προβολές (πολυμέσων, εικονικής πραγματικότητας)
  • Εκθεσιακό χώρο Αλέξανδρος Ωνάσης εμβαδού 600 τ. μ.
  • Υπαίθριο θέατρο
  • Εστιατόριο και υπαίθριο χώρο εστίασης
  • Μπαρ
  • Υπόγειους χώρους στάθμευσης


Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη λειτουργία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.sgt.gr.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 107-109, 117 45 Αθήνα
Εισιτήρια: 210 900 5 800,
Διοίκηση: 2130 1 78000
Ιστοσελίδα: www.sgt.gr
e-mail:
info@sgt.gr

ΕκδηλωσειΣΚλείσιμο X
Αποστολη σε φιλο με Email