01/1

Υποτροφίες Αλλοδαπών
Γενικα
Το Πρόγραμμα Υποτροφιών για αλλοδαπούς, το οποίο θεσμοθετήθηκε το 1995, απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς καθηγητές όλων των βαθμίδων, μέλη εθνικών Ακαδημιών, κατόχους διδακτορικού τίτλου και μεταδιδακτορικούς ερευνητές, για έρευνα στην Ελλάδα, με αντικείμενο τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κοινωνία. Οι υποτροφίες απευθύνονται επίσης σε Κύπριους πολίτες που κατοικούν εκτός Ελλάδας, ενώ κατά περίπτωση γίνονται δεκτοί Έλληνες της Διασποράς, της δεύτερης γενιάς ή όσοι εργάζονται σε ξένα πανεπιστήμια πάνω από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια.

Μέσα από το Πρόγραμμα προωθούνται η ελληνική γλώσσα και ο πολιτισμός στο εξωτερικό, με στόχο τη δημιουργία και την ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η επιλογή γίνεται ύστερα από εισήγηση ειδικών επιτροπών, στις οποίες συμμετέχουν πανεπιστημιακοί καθηγητές, επιστήμονες και πρώην υπότροφοι.

Από το 1995 μέχρι σήμερα, το Πρόγραμμα έχει περάσει από διαδοχικές φάσεις με στόχο τον εκσυγχρονισμό του. Στα 23 χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος (1995-2018) δόθηκαν 893 ερευνητικές χορηγίες και εκπαιδευτικές υποτροφίες, σε ερευνητές από συνολικά 65 χώρες: Αίγυπτo, Αλβανία, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιo, Βενεζουέλα, Βoσνία-Ερζεγoβίνη, Βoυλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Γκάνα, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Iαπωνία, Ινδία, Ιορδανία, Ιράν, Iρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Καμερούν, Καναδά, Κίνα, Κoνγκό, Κoύβα, Κρoατία, Κύπρο, Λετoνία, Λιθoυανία, Μαρόκo, Μεξικό, Μoγγoλία, Μoλδαβία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Oλλανδία, Oυγγαρία, Oυζμπεκιστάν, Oυκρανία, Oυρoυγoυάη, Πακιστάν, Περού, Πoλωνία, Πορτογαλία, Ρoυμανία, Ρωσία, Σερβία-Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Σλoβενία, Σoυηδία, Σρί Λάνκα, Τoυρκία, Τσεχία, Τυνησία, Φινλανδία και Χιλή. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 11.391.712 δολάρια.

scrollup scrolldown
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019-2020  

Το  Ίδρυμα προκηρύσσει το ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών προς Αλλοδαπούς για έρευνα στην Ελλάδα το οποίο απευθύνεται σε αλλοδαπούς πανεπιστημιακούς καθηγητές όλων των βαθμίδων και μεταδιδακτορικούς ερευνητές.

Οι σχετικοί όροι και προϋποθέσεις υποβολής αιτήσεων και χορήγησης υποτροφίας αναφέρονται στο κείμενο της προκήρυξης. Παρακαλούμε να μελετήσετε το κείμενο της προκήρυξης & το κείμενο των συχνών ερωτήσεων πριν τη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών: 28 Φεβρουαρίου 2019.ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ    - Ηλεκτρονική Αίτηση για καθηγητές όλων των βαθμίδων

    - Ηλεκτρονική Αίτηση για μεταδιδακτορικούς ερευνητές
 

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τo Πρόγραμμα Υποτροφιών προς Αλλοδαπούς στα ακόλουθα στοιχεία:
E-mail:
fhadgiantoniou.ffp@onassis.org
Τηλέφωνο: +30 210 37 13 018
scrollup scrolldown

Κλείσιμο X
Αποστολη σε φιλο με Email