Η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη για την Ελληνική και τη Ρωμαϊκή Τέχνη στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκη

Η Βιβλιοθήκη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αθήνα

Εσωτερικό της Ωνασείου Βιβλιοθήκης για την Ελληνική και τη Ρωμαϊκή Τέχνη στο Μητροπολιτικό Μουσείο

Εσωτερικό της Ωνασείου Βιβλιοθήκης για την Ελληνική και τη Ρωμαϊκή Τέχνη στο Μητροπολιτικό Μουσείο

Η βιβλιοθήκη του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου στην Αθήνα

Η βιβλιοθήκη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αθήνα

H Βιβλιοθήκη του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου στην Αθήνα

H Βιβλιοθήκη Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου στην Αθήνα

01/8

Βιβλιοθήκες
 
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Το 2010, το Ίδρυμα αποφάσισε την χρηματοδότηση της ανακαίνισης της Επιστημονικής Βιβλιοθήκης της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας. Προκειμένου να αναδιαμορφωθεί ο χώρος στον οποίο στεγάζεται έως σήμερα η Βιβλιοθήκη αλλά και να πραγματοποιηθεί η επέκτασή της, έγιναν ταυτοχρόνως οικοδομικές εργασίες προκειμένου να διαμορφωθεί εξαρχής νέος χώρος στο Μέγαρο της Αρχαιολογικής Εταιρείας για την φιλοξενία των γραφείων των διοικητικών υπηρεσιών της. Οι εργασίες επέκτασης της Βιβλιοθήκης αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του έτους 2011.

Η βιβλιοθήκη της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας άρχισε να σχηματίζεται περί το 1848 και σήμερα αποτελεί την μόνη ελληνική αρχαιολογική βιβλιοθήκη, εφάμιλλη των αντίστοιχων βιβλιοθηκών της Ευρώπης. Αποτελείται από βιβλία και περιοδικά που έχουν ως περιεχόμενο μελέτες για την ελληνική αρχαιολογία και την ιστορία της κυρίως Ελλάδος, Μικράς Ασίας, Εύξεινου Πόντου, Μέσης Ανατολής, Βορείου Αφρικής και Ευρώπης, όπου βρέθηκαν αρχαίες ελληνικές και βυζαντινές αρχαιότητες. Στην Βιβλιοθήκη μελετούν Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι, φοιτητές, φιλάρχαιοι και λόγιοι.

Η κυρίως Βιβλιοθήκη στεγάζεται στον δεύτερο όροφο του μεγάρου της Εταιρείας ενώ στον τρίτο βρίσκεται το τμήμα των βιβλίων που αφορούν τη νεότερη Ελλάδα. Ο κατάλογος της βιβλιοθήκης που είναι ηλεκτρονικός, έγινε με χορηγία της Εθνικής Τραπέζης και έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την βιβλιοθήκη, μπορείτε να επισκεφθείτε τον διαδικτυακό της κόμβο εδώ.

scrollup scrolldown

Κλείσιμο X
Αποστολη σε φιλο με Email