Έλα μαζί μας – Ερχόμαστε σ' εσένα!

Κατά τα τρία προηγούμενα σχολικά έτη, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση ανέλαβε την εκπαιδευτική πρωτοβουλία να κινητοποιήσει τους υποτρόφους του, οι οποίοι, αξιοποιώντας τα εφόδια που απέκτησαν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος, βγήκαν στην κοινωνία και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με το μέλλον της χώρας, τους μαθητές μας. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Έλα μαζί μας!», οι υπότροφοι επισκέφτηκαν σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός Αττικής. Μέσα από ομιλίες και βιωματικές δράσεις έφεραν τους μαθητές κοντά στις επιστήμες, τις τέχνες και τον πολιτισμό, εμπνέοντάς τους για τις μελλοντικές επαγγελματικές επιλογές τους και διανοίγοντας νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Φέτος, η δράση μετεξελίσσεται με ακόμη μεγαλύτερο όραμα και προοπτική, διότι εκτός από την Αθήνα θα υλοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, ενώ όσοι συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα –αν το επιθυμούν και μπορούν– να βγουν από τα στενά όρια των πόλεων και να φτάσουν αρκετά μακριά, μέχρι κάποιο σχολείο της παραμεθορίου. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι τα μέλη του Συνδέσμου Υποτρόφων να συνεχίσουν το ταξίδι στη γνώση για τέταρτη συνεχή χρονιά σε ακόμη περισσότερα σχολεία και εκτός Αθηνών. 

Ο Σύνδεσμος απευθύνει πρόσκληση σε όλους εσάς που αγαπάτε το αντικείμενο εκπαίδευσης και εργασίας σας και διακατέχεστε από αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης προς τη νέα γενιά, να συμμετάσχετε στη δράση της ερχόμενης σχολικής χρονιάς (Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019). Τα μέλη του Συνδέσμου Υποτρόφων όλων των κατευθύνσεων μπορούν να συμμετάσχουν εθελοντικά, με πλήρη κάλυψη των μετακινήσεών τους και των αναλωσίμων που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματός τους. Αυτήν τη χρονιά, το «Έλα μαζί μας – Ερχόμαστε σ' εσένα!» θα απευθυνθεί σε δημόσια γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η πρόταση που θα αποστείλετε θα πρέπει να υλοποιείται σε δύο διδακτικές ώρες, καθώς ο χρόνος απασχόλησης σε κάθε σχολείο είναι μία δίωρη επίσκεψη. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν πρόταση συνοδευόμενη από βιογραφικό σημείωμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: hsyrou.contact@onassis.org. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και προτάσεων λήγει τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018.


Δηλώστε συμμετοχή εδώ!