Πρόσκληση εισηγητών στο 5ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας

Ο Σύνδεσμoς Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση θα υποστηρίξει τη διοργάνωση του 5ου Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας (Athens Science Festival 2018), που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, από τις 24 έως τις 29 Απριλίου 2018, με κεντρικό θέμα «Επιστήμη χωρίς σύνορα».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις και θα απευθύνεται σε κάθε ηλικία. Συγκεκριμένα, θα περιέχει πειράματα και διαδραστικά εργαστήρια, συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια (workshops), εκθέσεις, ομιλίες κ.λπ., ενώ θα προσκληθούν να συμμετάσχουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες.

Διοργανωτές είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Επιστήμη Επικοινωνία ‒ SciCo», το Βρετανικό Συμβούλιο, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πλειάδα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω θεματικές:

‒ Αστρονομία και Διάστημα / Φυσική / Χημεία / Γεωλογία / Βιολογία / Βιοεπιστήμες / Επιστήμες Υγείας / Επιστήμες Περιβάλλοντος / Μαθηματικά.

‒ Αειφόρος Ανάπτυξη / Επιστήμη Υλικών / Ρομποτική / Διατροφή / Πληροφορική και Ψηφιακή Τεχνολογία / Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα / Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης / Επιστήμη και Τέχνη.

Απευθύνουμε πρόσκληση στους υποτρόφους μας, των οποίων τα πεδία ενδιαφερόντων σχετίζονται με τις παραπάνω θεματικές, να συμμετάσχουν ενεργά στο Φεστιβάλ ως εισηγητές ή διοργανωτές ενοτήτων. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στα πρότυπα των αντιστοίχων της Νέας Υόρκης και του Τσέλτεναμ της Μεγάλης Βρετανίας.

Για τη συμμετοχή σας στη διοργάνωση του ASF2018 παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής. Στις σημειώσεις να αναφέρετε ότι είστε υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση και να μας ενημερώσετε για την παρουσία σας στη διοργάνωση.

Kαταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής: 10 Φεβρουαρίου 2018. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kyriazi@scico.gr.

Ευχαριστούμε,

το ΔΣ του Συνδέσμου

 


..