Η Eξωστρέφεια της Στέγης: Έλληνες διεθνείς, Έλληνες διεθνώς
Το <i>Cementary</i> της ομάδας Αερίτες, σε χορογραφία Πατρίσιας Απέργη, παρουσιάζεται τον Φεβρουάριο στην Πορτογαλία. (Φωτογραφία: Ιωάννα Χατζηανδρέου)
Το Cementary της ομάδας Αερίτες, σε χορογραφία Πατρίσιας Απέργη, παρουσιάζεται τον Φεβρουάριο στην Πορτογαλία. (Φωτογραφία: Ιωάννα Χατζηανδρέου)
Η παραγωγή της Στέγης <i>Καθαρή Πόλη</i>, με πρωταγωνίστριες μετανάστριες, ταξίδεψε σε 25 ευρωπαϊκές πόλεις. (Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου)
Η παραγωγή της Στέγης Καθαρή Πόλη, με πρωταγωνίστριες μετανάστριες, ταξίδεψε σε 25 ευρωπαϊκές πόλεις. (Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου)
Η <i>Θεία Κωμωδία</i> των Vasistas, σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη, παρουσιάστηκε στη Μυλούζ της Γαλλίας. (Φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης)
Η Θεία Κωμωδία των Vasistas, σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη, παρουσιάστηκε στη Μυλούζ της Γαλλίας. (Φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης)
   

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έχοντας εξαρχής ως βασικό άξονα την εξαγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την υποστήριξη Ελλήνων δημιουργών, συνεχίζει για όγδοη χρονιά την εκτός συνόρων δράση της. Παραστάσεις Ελλήνων καλλιτεχνών παρουσιάζονται σε διάφορα φεστιβάλ και θέατρα στην Ευρώπη με την υποστήριξη του προγράμματος «Εξωστρέφεια» της Στέγης.

H Θεία Κωμωδία των Vasistas σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη, η μνημειώδης «οραματική αυτοβιογραφία» του Δάντη που μας μαγνήτισε την προηγούμενη σεζόν στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, παρουσιάστηκε στη Μυλούζ της Γαλλίας (La Filature, Scène Nationale ‒ Mulhouse, Φεστιβάλ «Vagamondes») στις 16 και 17 Ιανουαρίου. Τις ίδιες μέρες, το Europium των RootlessRoot, όπου η Λίντα Καπετανέα και ο Jozef Fruček κατασκευάζουν μια σχεδία για το άγνωστο μέλλον της Ευρώπης, ανέβηκε στο Άμστερνταμ (Stadsschouwburg). 

Η Καθαρή Πόλη, η παραγωγή της Στέγης με πρωταγωνίστριες μετανάστριες καθαρίστριες της Αθήνας, συνέχισε το εντυπωσιακό ευρωπαϊκό ταξίδι της σε 14 χώρες και 25 πόλεις: παρουσιάστηκε στις 17 Ιανουαρίου στο Λίχτενσταϊν (TAK Theater, Onassis Foundation Liechtenstein σε συνεργασία με το TAK Theater Liechtenstein), στις 19 και 20 Ιανουαρίου στο Άμστερνταμ (Stadsschouwburg) και στις 23 και 24 του ίδιου μήνα στο Αμβούργο (Thalia Theater).

Τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, η Θεία Κωμωδία παρουσιάζεται στη Μασσαλία (Le Théâtre Gymnase – Bernardines, 1–3 Φεβρουαρίου 2018) ενώ το Cementary της Ομάδας Αερίτες, σε χορογραφία Πατρίσιας Απέργη,  κατακτά το Φεστιβάλ «GUIdance 2018» στην Γκιμαράες της Πορτογαλίας στις 8 Φεβρουαρίου.

Τέλος, στο Tanztage Berlin 2018, στη Sophiensaele, έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους παρουσίασης ανεξάρτητων καλλιτεχνικών παραγωγών της Γερμανίας, παρουσιάστηκαν στις αρχές Ιανουαρίου χορογραφίες δύο νέων Ελληνίδων χορογράφων, της Ευαγγελίας Κολύρα και της Κατερίνας Ανδρέου, με την υποστήριξη της Στέγης. 

Κάντε κλικ επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση
Tο Europium των RootlessRoot ανέβηκε στο Άμστερνταμ. (Φωτογραφία: Mike Rafail)

Κορυφή της σελίδας