Καβάφης και Αρχαιότητα: Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2018
   

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη είναι μια διεθνής, ετήσια επιστημονική διοργάνωση του Αρχείου Καβάφη και του Ιδρύματος Ωνάση, η πρώτη αυτού του είδους που είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στον Καβάφη και στον αντίκτυπο του έργου του.

Μετά το εναρκτήριο Διεθνές Θερινό Σχολείο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017, με θέμα «Ο Καβάφης στον κόσμο», το Θερινό Σχολείο αυτής της χρονιάς θα επικεντρωθεί στο θέμα «Καβάφης και Αρχαιότητα», ένα θέμα που μοιράζεται πολλά συνδετικά στοιχεία με τις οικουμενικές ανησυχίες του Θερινού Σχολείου 2017. Ο νέος κύκλος θα πραγματοποιηθεί στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη από τις 9 έως τις 15 Ιουλίου 2018.

Την επιμέλεια του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Καβάφη 2018 έχουν η Constanze Güthenke (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης) και ο Δημήτρης Παπανικολάου (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης). Εκτός των επιμελητών, οι ακόλουθοι διεθνείς προσκεκλημένοι ομιλητές και συνομιλητές θα συμμετάσχουν στα σεμινάρια: Alastair Blanshard (Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ), Johanna Hanink (Πανεπιστήμιο Μπράουν), Brooke Holmes (Πανεπιστήμιο Πρίνστον), Stefano Evangelista (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), Τάκης Καγιαλής (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Χριστόδουλος Παναγιώτου (καλλιτέχνης).

Οι 12 νέοι ερευνητές που θα επιλεγούν θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από πανεπιστημιακούς διεθνούς φήμης, να διερευνήσουν τα δεδομένα νέων ερευνητικών προσεγγίσεων και να συμμετάσχουν στην τρέχουσα φιλολογική συζήτηση. Ειδικότερα, στο Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2018 θα συμμετάσχουν διδακτορικοί φοιτητές, μεταδιδακτορικοί ερευνητές και νέοι ερευνητές των οποίων τα επιστημονικά ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη Συγκριτική Λογοτεχνία, την Παγκόσμια Λογοτεχνία, τις Καβαφικές Σπουδές, τις Νεοελληνικές Σπουδές, τις Κλασικές Σπουδές και συναφείς κλάδους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δομή και το περιεχόμενο του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Καβάφη 2018 μπορείτε να βρείτε εδώ

Κάντε κλικ επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση
Η Margaret Scarborough, υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, κατά την παρουσίαση της έρευνάς της στο Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2017

Κορυφή της σελίδας