Σημείωμα
Η ανανεωμένη σύνθεση της Συντακτικής Επιτροπής του ΑΩ

Συμβαδίζοντας με τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, η Συντακτική Επιτροπή του ΑΩ καλωσορίζει τα νέα μέλη της, αλλά και τα παλαιότερα που παραμένουν, με ευχές για τη νέα χρονιά και για μια γόνιμη συνεργασία. Το περιοδικό του Συνδέσμου στελεχώνεται και πάλι από διακεκριμένους επιστήμονες και καλλιτέχνες που τιμούν με τη συνεργασία τους το ενημερωτικό δελτίο όλων των υποτρόφων.

– Η Μαργαρίτα Γκούντρα, η οποία συνεχίζει τη συνεργασία της με το περιοδικό, είναι ψυχολόγος, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία και εξειδίκευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία και στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας. Εργάζεται σε δομές εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

– Η Μαρία Δόκα είναι δικηγόρος, διδάκτωρ Νομικής, με ειδίκευση το Εμπορικό Δίκαιο, και στέλεχος της Νομικής Υπηρεσίας της Τράπεζας της Ελλάδος.

– Η Αγγελική Καθαρίου είναι λυρική τραγουδίστρια και επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει διεθνή δισκογραφική παρουσία και έχει πραγματοποιήσει σημαντικές εμφανίσεις σε λυρικά θέατρα και αίθουσες συναυλιών της Ελλάδας και του εξωτερικού, συνεργαζόμενη με διακεκριμένους αρχιμουσικούς και συμφωνικές ορχήστρες. 

– Ο Διονύσης Καμπόλης είναι εικαστικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών του University of California, Los Angeles (UCLA) στη Ζωγραφική, το Σχέδιο και τις Σύγχρονες Εικαστικές Τέχνες, καθηγητής Εικαστικών στην ιδιωτική εκπαίδευση και διευθυντής στο International Internship Program του Πανεπιστημίου Γέηλ στην Αθήνα.

– Ο Βαγγέλης Κατσαρέλης είναι κλασικός φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές στο University College London (UCL) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και εργαζόμενος στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στην Ελλάδα ως συντονιστής ακαδημαϊκών προγραμμάτων και εκδηλώσεων. 

– Η Ελένη Σπυράκου είναι υποψήφια διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα τις έννοιες της ελευθερίας και της ισότητας σε φιλελεύθερα και ρεπουμπλικανικά επιχειρήματα.

Πρώτο δείγμα της συνεργασίας της καινούργιας ομάδας του ΑΩ είναι το τρέχον τεύχος 79. Η πολλά υποσχόμενη ομάδα του περιοδικού θα συνεχίσει αναπτύσσοντας τα βήματα των προηγούμενων συνεργατών του ΑΩ, που όλα αυτά τα χρόνια συνεισέφεραν στη διαμόρφωση ενός ποιοτικού αποτελέσματος, το οποίο έχουν αγκαλιάσει όλοι οι υπότροφοι. Με την ευκαιρία αυτή, το περιοδικό ευχαριστεί θερμά τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής που αποχώρησαν. Η συμβολή τους υπήρξε εξαιρετική. Κύριος γνώμονας παραμένει η διατήρηση του περιοδικού σε υψηλό επίπεδο, αντάξιο του Συνδέσμου Υποτρόφων και του Ιδρύματος Ωνάση. 

Θυμίζουμε ότι περιμένουμε τις ειδήσεις σας σχετικά με τις επιτυχίες και τις δραστηριότητές σας, καθώς και τις προτάσεις σας για άρθρα γύρω από το γνωστικό σας αντικείμενο τα οποία θα θέλατε να στείλετε προς δημοσίευση.

Με ευχές για καλή χρονιά! 

 


..