Πάρτι στην Ταράτσα του Φοίβου
ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΜΗ
   

Το καλοκαιρινό πάρτι του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, στις 21 Ιουλίου 2017, ήρθε και φέτος να κλείσει με δροσερή διάθεση μια σεζόν ευφάνταστων δράσεων. Η πρωτοτυπία δεν έλειπε και από αυτή την πρόταση του Συνδέσμου, μια και αστικός καλοκαιρινός μας προορισμός επιλέχθηκε αυτήν τη φορά να είναι η Ταράτσα του Φοίβου, μια ευρύχωρη ταράτσα στην Ιερά Οδό 13-15 στο Γκάζι, με εκπληκτική θέα της Ακρόπολης.

Ανάλογη με τη δροσιά του μέρους ήταν και η φρέσκια καλλιτεχνική πρόταση του Φοίβου Δεληβοριά, ο οποίος, μαζί με μια ομάδα από ταλαντούχους συνεργάτες, κράτησε τη διάθεση των υποτρόφων στα ύψη. Οι υπότροφοι επέλεξαν το τραπέζι και την παρέα της αρεσκείας τους και μοιράστηκαν τα πρώτα ποτά, πριν ξεκινήσει η βραδιά, γεμάτη με τις μελωδίες και τους στίχους των υπέροχων τραγουδιών, που εναλλάσσονταν με παιχνιδιάρικα και χιουμοριστικά διαλείμματα.  

Θεατές αυτής της θαυμάσιας παράστασης, ζήσαμε σίγουρα εκπλήξεις και συγκινήσεις, διαφορετικές από ένα απλό πάρτι που θα μας έδινε την ευκαιρία της κοινωνικής δικτύωσης. Ο Φοίβος Δεληβοριάς, γνωστός και αγαπητός στο κοινό για την ευφυΐα, την ευαισθησία και την τρυφερή, «παλαιάς κοπής», ποιητική και εμπαικτική του διάθεση στα τραγούδια του, μας χάρισε στην κυριολεξία μια ένεση αισιοδοξίας. Επικοινωνιακός και άμεσος, ξετύλιξε με τον θίασό του ένα γαϊτανάκι σκηνικών δράσεων, πλεγμένων με μαεστρία μεταξύ τους: τραγούδια, θεατρικά σκετς, μαγικά κόλπα, stand-up comedy. 

Σε πολύ λίγη ώρα τα τραπέζια είχαν γεμίσει από χαμόγελα και, πολλές φορές, από τα ξεκαρδιστικά γέλια που προκαλούσαν τα πανέξυπνα κείμενα του Φοίβου, του Σπύρου Γραμμένου και του Κώστα Μανιάτη. Αξέχαστο το σκετς «Στέλλα, κρατάω μαχαίρι» σε version sms! Ξεχωρίσαμε σίγουρα τον εκπληκτικό stand-up comedian Γιώργο Χατζηπαύλου, τη νεότατη και ταλαντούχα τραγουδίστρια Νεφέλη Φασούλη, το καλοκουρδισμένο μουσικοχορευτικό ντουέτο Στενός Κορσές και, βέβαια, τον μυστηριώδη αυτοσαρκαστικό μάγο Κώστα Καρυπίδη. Μας συνόδευσαν με το ταλέντο τους και μας κατέστησαν μετόχους των παιχνιδιών τους. Δεν άργησε η αβίαστη συμμετοχή των υποτρόφων στις διαδραστικές τους προκλήσεις…

Η παράσταση στην Ταράτσα του Φοίβου, ειδικά απευθυνόμενη στους υποτρόφους, κέρδισε τις εντυπώσεις μας αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά πώς η έξυπνη και στοχευμένη τέχνη μπορεί να συνδυαστεί με την απόλυτη διασκέδαση: μια αισθητική που μας σέβεται.

«Πρώτη φορά απευθύνομαι σε κοινό με τόσο υψηλό IQ», ξεκίνησε χαριτολογώντας τη βραδιά ο Φοίβος… Κι εμείς πρώτη φορά μεθύσαμε σε καλοκαιρινό πάρτι, παρασυρμένοι από μια παρέλαση αληθινού ταλέντου και ευαισθησίας. 

Ευχαριστούμε και πάλι, Σύνδεσμε!


(Η Ελευθερία Κόμη είναι ηθοποιός, κινησιολόγος, κειμενογράφος.)

Κάντε κλικ επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

Κορυφή της σελίδας