Το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει τη συμμετοχή μαθητών στις Επιστημονικές Ολυμπιάδες και το 2017
Αναμνηστική ομαδική φωτογραφία από την εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στις Επιστημονικές Ολυμπιάδες. Διακρίνονται, από αριστερά, η διευθύντρια επικοινωνίας του Ιδρύματος, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η γραμματέας του ΔΣ του Ιδρύματος, Μαριίαννα Μόσχου, και η διευθύντρια του Ιδρύματος, Έφη Τσιότσιου
Αναμνηστική ομαδική φωτογραφία από την εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στις Επιστημονικές Ολυμπιάδες. Διακρίνονται, από αριστερά, η διευθύντρια επικοινωνίας του Ιδρύματος, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η γραμματέας του ΔΣ του Ιδρύματος, Μαριίαννα Μόσχου, και η διευθύντρια του Ιδρύματος, Έφη Τσιότσιου
Το Ίδρυμα Ωνάση γέμισε με νεανικά χαμόγελα επιτυχίας
Το Ίδρυμα Ωνάση γέμισε με νεανικά χαμόγελα επιτυχίας
Οι μαθητές που διακρίθηκαν και οι συνοδοί καθηγητές τους συγκεντρώθηκαν στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη για την τιμητική εκδήλωση
Οι μαθητές που διακρίθηκαν και οι συνοδοί καθηγητές τους συγκεντρώθηκαν στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη για την τιμητική εκδήλωση
   

Το Ίδρυμα Ωνάση θα συνεχίσει να στηρίζει και το 2017 τους Έλληνες μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τους που θα συμμετάσχουν στις Διεθνείς ή Βαλκανικές Επιστημονικές Ολυμπιάδες. Σε αυτήν τη σημαντική ανακοίνωση προέβη η γραμματέας ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση Μαριάννα Μόσχου, παρουσία του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Ωνάση στις 30 Ιανουαρίου 2017 στον χώρο της Ωνασείου Βιβλιοθήκης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των είκοσι τεσσάρων μαθητών οι οποίοι κατάφεραν να διακριθούν στις Επιστημονικές Ολυμπιάδες το 2016 κατακτώντας μετάλλιο ή εύφημο μνεία. 

«Αυτό που ξεκίνησε το Ίδρυμα Ωνάση, δύο χρόνια πριν, δεν τελείωσε. Και το 2017 θα είμαστε εδώ. Και το 2017 το Ίδρυμα Ωνάση ‒βοηθώντας και την Πολιτεία σε δύσκολες ώρες και εποχές‒ θα χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή των άριστων μαθητών στις Διεθνείς ή Βαλκανικές Επιστημονικές Ολυμπιάδες. Ελπίζουμε και οι νέοι μαθητές να αναγνωριστούν, ελπίζουμε και εκείνοι να αναδειχθούν, και όλοι μαζί να νιώσουμε περήφανοι που η Ελλάδα πηγαίνει μπροστά», δήλωσε η Μαριάννα Μόσχου. Απευθυνόμενη στους νικητές μαθητές τόνισε: «Μας συγκινήσατε πολύ με τα επιτεύγματά σας. Μας κάνατε υπερήφανους, όπως κάνατε υπερήφανους τους δασκάλους και τους γονείς σας. Είναι μεγάλη ικανοποίηση για όλους μας να ακούγεται η Ελλάδα στο εξωτερικό, μέσα από τέτοιες επιτυχίες. Αυτός είναι και ο στόχος του Ιδρύματος Ωνάση: να απελευθερώνει δυνάμεις στην κοινωνία, δίνοντας τα εφόδια σε όσους μπορούν και θέλουν να επιτύχουν τον στόχο τους». 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου τόνισε στον χαιρετισμό του: «Θεώρησα αυτονόητο καθήκον μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ, και σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Ωνάση για αυτή την πρωτοβουλία. Θα ήθελα να μοιραστώ τη δική μου εμπειρία που έχω αποκομίσει από τα πανεπιστήμια όλα αυτά τα χρόνια, ως ακαδημαϊκός. Από την εμπειρία μου, λοιπόν, θεωρώ ότι το επίπεδο των Ελλήνων φοιτητών είναι πολύ υψηλό. Και αυτό δεν συμβαίνει γιατί στο DNA μας έχουμε κάτι που μας βοηθά να είμαστε τόσο καλοί. Η επιτυχία οφείλεται στα σχολεία μας, που, παρά τις απίστευτες ελλείψεις και τα προβλήματα, εξακολουθούν να έχουν κάτι που βοηθά να δημιουργηθεί μια άλλη Ελλάδα. Γιατί αυτή είναι η άλλη Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός, ενώ, απευθυνόμενος στους μαθητές που διακρίθηκαν το 2016 στις Επιστημονικές Ολυμπιάδες, επισήμανε: 

«Ανάμεσα στα βιβλία της Ωνασείου Βιβλιοθήκης μπορείτε να δείτε ανοιχτό ένα βιβλίο του Χρύσανθου Νοταρά [σ.σ. Εισαγωγή εις τα Γεωγραφικά και Σφαιρικά, 1716]. Ήταν ιερωμένος του 18ου αιώνα και ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που έφεραν τις νέες επιστημονικές ιδέες στον ελλαδικό χώρο. Στα χρόνια πριν από την ελληνική Επανάσταση, δεν ήταν και σίγουρο ότι αυτές οι ιδέες θα μπορούσαν να μεταδοθούν στη χώρα μας. Βλέπετε, όμως, ότι ιερωμένοι που ήταν διανοούμενοι, οι λόγιοι της εποχής, άρχισαν να φέρνουν σιγά σιγά αυτές τις νέες ιδέες της Φυσικής, της Χημείας και των άλλων επιστημών στα σχολεία μας, και αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια παράδοση: ότι οι λόγιοί μας, αυτοί που είναι καλύτεροι, οι άριστοι, όπου και να είναι, πάντοτε επανέρχονται στον τόπο τους ‒ είτε με τη φυσική τους παρουσία είτε με την αρωγή τους. Είμαι σίγουρος, λοιπόν, ότι και εσείς θα έχετε σημείο αναφοράς τον τόπο που σας έκανε να είστε αυτό που είστε». 

Τέλος, η διευθύντρια επικοινωνίας του Ιδρύματος Ωνάση Αφροδίτη Παναγιωτάκου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πολυετές έργο του Ιδρύματος Ωνάση στον τομέα της Παιδείας: «Χιλιάδες υπότροφοι, υποστήριξη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλην τη χώρα, έμφαση στην Ειδική Αγωγή, υποστήριξη των Ελληνικών Σπουδών σε όλον τον κόσμο. Υποστήριξη της εκπαίδευσης και της γνώσης ως αγωγών παιδείας ‒ γιατί η γνώση αποκτά δύναμη ωφέλιμη για την κοινωνία όταν συνδέεται με την παιδεία, όταν οι επιστήμονες είναι και πολίτες. Το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει την Παιδεία, τον Πολιτισμό και την Υγεία ως οχήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί στην υποστήριξη της Πολιτείας, ώστε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση δημοκρατικών και ανοικτών κοινωνιών. Σε καιρούς κρίσης, το όραμα, οι στόχοι, το όνειρο δεν επιδέχονται εκπτώσεις. Αντίθετα, το όνειρο γίνεται πιο δυνατό. Πρέπει να γίνεται πιο δυνατό. Οι μαθητές που είναι σήμερα εδώ, οι δάσκαλοι και οι γονείς τους, εκπροσωπούν την Ελλάδα στα καλύτερά της». 

Υπενθυμίζεται ότι, στις φετινές Διεθνείς ή Βαλκανικές Επιστημονικές Ολυμπιάδες, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, συμμετείχαν 57 μαθητές και 22 συνοδοί καθηγητές, ενώ 24 μαθητές κατάφεραν να διακριθούν αποσπώντας μετάλλιο (χρυσό, αργυρό, χάλκινο) ή εύφημο μνεία. Συνολικά στα 2 χρόνια, με την αρωγή του Ιδρύματος Ωνάση, σημειώθηκαν 103 μαθητικές συμμετοχές και 44 συμμετοχές καθηγητών-συνοδών στις Διεθνείς ή Βαλκανικές Επιστημονικές Ολυμπιάδες. 


Οι 24 μαθητές που τιμήθηκαν: 


EΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

1. Γαβριλόπουλος Γεώργιος, 57η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα (Χάλκινο Μετάλλιο) και 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αργυρό Μετάλλιο).  

2. Γεωργιάδης Βασίλειος, 57η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα (Εύφημος Μνεία) και 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Χάλκινο Μετάλλιο).

3. Διγαλάκη Κορίνα, 57η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα (Εύφημος Μνεία).

4. Κοτσόβολης Γεώργιος, 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Χάλκινο Μετάλλιο).

5. Λιγνός Ορέστης, 20ή Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Χάλκινο Μετάλλιο). 

6. Λώλας Δημήτριος, 20ή Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Χρυσό Μετάλλιο). 

7. Μελάς Δημήτριος, 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Χάλκινο Μετάλλιο).  

8. Μηλιώρη Ειρήνη, 20ή Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Αργυρό Μετάλλιο). 

9. Μισιακός Παναγιώτης, 57η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα (Εύφημος Μνεία) και 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Χάλκινο Μετάλλιο).  

10. Πλοιαρίδης Ορφέας, 20ή Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Χάλκινο Μετάλλιο). 

11. Τσαταλμπασίδης Ορέστης, 20ή Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Χάλκινο Μετάλλιο). 

12. Τσιάμης Ραφαήλ, 57η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα (Χάλκινο Μετάλλιο) και 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αργυρό Μετάλλιο). 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ  

13. Κετσετσίδης Ραφαήλ, Διεθνής Βαλκανιάδα Πληροφορικής 2016 (Χάλκινο Μετάλλιο).

14. Μαρκόπουλος Πέτρος, Διεθνής Βαλκανιάδα Πληροφορικής Νέων 2016 (Χάλκινο Μετάλλιο).

15. Πίπης Χαρίλαος, Διεθνής Βαλκανιάδα Πληροφορικής 2016 (Χάλκινο Μετάλλιο).  

16. Ροντογιάννης  Αριστοφάνης, Διεθνής Ολυμπιάδα Πληροφορικής (Χάλκινο Μετάλλιο) και Διεθνής Βαλκανιάδα Πληροφορικής 2016 (Αργυρό Μετάλλιο).   

17. Ροντογιάννης Δημήτρης, Διεθνής Βαλκανιάδα Πληροφορικής Νέων 2016 (Εύφημος Μνεία) και International Tournament in Informatics (Χάλκινο Μετάλλιο). 


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

18. Βαλμάς Αντώνης, 10η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας ‒ Αστροφυσικής (Χάλκινο Μετάλλιο).

19. Βογιατζής Γιάννης, 10η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας ‒ Αστροφυσικής (Εύφημος Μνεία).

20. Παπαχατζάκης Γεώργιος, 10η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας ‒ Αστροφυσικής (Χάλκινο Μετάλλιο).


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ 

21. Κουτουράτσας Τηλέμαχος, 27η Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας (Χάλκινο Μετάλλιο). 

22. Λασκαράτος Αχιλλέας, 27η Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας (Χάλκινο Μετάλλιο).

23. Τσάμπρας Θοδωρής, 27η Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας (Εύφημος Μνεία).


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

24. Κίτσιος Παναγιώτης, 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2016 (Εύφημος Μνεία).

Κάντε κλικ επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση
Η γραμματέας του ΔΣ του Ιδρύματος Μαριάννα Μόσχου βραβεύει έναν από τους επιτυχόντες
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου χαιρέτισε την τιμητική εκδήλωση
Η διευθύντρια επικοινωνίας του Ιδρύματος Αφροδίτη Παναγιωτάκου αναφέρθηκε στο έργο του Ιδρύματος Ωνάση στον τομέα της Παιδείας
Ο υπουργός Παιδείας συγχαίρει μία από τις μαθήτριες που διακρίθηκαν
Τα ΜΜΕ κάλυψαν την εκδήλωση βράβευσης και μίλησαν με τους νικητές μαθητές
Η Μαριάννα Μόσχου ανακοίνωσε ότι το Ίδρυμα θα συνεχίσει και το 2017 να υποστηρίζει τη συμμετοχή των μαθητών στις Επιστημονικές Ολυμπιάδες

Κορυφή της σελίδας