Χορός
Ευάγγελος Πουλίνας
 

Το έργο I share therefore I am του υπότροφου χορογράφου Ευάγγελου Πουλίνα έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2016 στο Staatstheater του Κάσελ στη Γερμανία. Στο έργο αυτό ο Πουλίνας διερευνά τον ρόλο που παίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη διαμόρφωση και την παρουσίαση της ταυτότητάς μας. Χρησιμοποιεί τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες των κοινωνικών μέσων παρουσιάζουν τον εαυτό τους, ώστε να αποκαλύπτουν κρυμμένες πτυχές της προσωπικότητάς τους. Επιπλέον, ασχολείται με τους τρόπους που οι χρήστες επεξεργάζονται τις εμπειρίες τους και επιλέγουν τις προτιμήσεις τους, ώστε να κατασκευάζουν προσεκτικά έναν ελεγχόμενο και επιθυμητό εαυτό. 

Το έργο διερωτάται για τα όρια ανάμεσα στον εθισμό της χρήσης των μέσων και τον εξαναγκασμό να νιώθει κανείς αγαπητός μέσα σε αυτά. Επιδιώκει να μεταφέρει τη διαδικτυακή προσωπική και κοινωνική εμπειρία σε μιαν αληθινή κατάσταση, ενώ οι αισθητικές επιλογές βασίζονται σε επιρροές από το περιβάλλον των κοινωνικών μέσων, όπως τα viral videos, τα διάφορα σύμβολα (like, star, retweet, share κ.λπ.), τις selfies και τα σχόλια.

Τα δύο πρόσωπα του έργου, ερμηνευμένα από τον Γερμανό Karim Afoun και τον Ισραηλινό Niv Melamed, εισέρχονται στο πεδίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και διερευνούν διαφορετικές προσωπικότητες και εκφραστικότητες μέσα σε αυτόν. Μαθαίνουν να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που τους παρέχει ο νέος κόσμος, να χειρίζονται τη ροή των πληροφοριών και τα ερεθίσματα, ενώ διακαώς επιδιώκουν να γίνονται αρεστοί και αποδεκτοί, παραπαίοντας ανάμεσα στην ευχαρίστηση, τη σύγχυση και τη χειραγώγηση.  

Ο Ευάγγελος Πουλίνας είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Αθήνα) και του Τμήματος Φυσικής Αγωγής Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, καθώς και κάτοχος MFA στον Χορό από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (Tisch School of the Arts). Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, του ΙΚΥ, του danceWEB Europe και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Ως χορογράφος έχει παρουσιάσει έργα του στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, ενώ ως ερμηνευτής έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τον Johannes Wieland, τη Maxine Doyle, την Katarzyna Gdaniec και τον Marco Cantalupo, τον Marcel Leemann, την Constanza Macras, τον Κωνσταντίνο Ρήγο, τον Nigel Charnock, την Jasmin Vardimon και τον Wim Vandekeybus. Διδάσκει Σύγχρονη Τεχνική, Partnering, καθώς και Χορό για διάφορα community projects στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα κ.ά.