Ενώνοντας τον Πολιτισμό με την Υγεία
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει για τρίτη φορά την έκθεση «Τέχνης Παλμοί» στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να παρουσιάσει την εικαστική δημιουργία σε χώρους όπου δοκιμάζεται η ανθρώπινη ύπαρξη και να ενώσει τον Πολιτισμό με την Υγεία, μέσα από την έκθεση «Τέχνης Παλμοί ΙΙΙ», μια εικαστική έκθεση ελπίδας, δύναμης και ευαισθησίας. 

Είναι μια δράση του Συνδέσμου που  επιχειρεί να δώσει έμπνευση και ελπίδα σε μια ανθρώπινη ψυχή που αγωνίζεται να αναρρώσει, να «παντρέψει» αρμονικά την καλλιτεχνική έκφραση με την ασθένεια, για να στηρίξει τελικά τη μάχη για την ίδια τη ζωή.

Οι δύο προηγούμενες εκθέσεις «Τέχνης Παλμοί Ι» και «Τέχνης Παλμοί ΙΙ» διοργανώθηκαν στον ίδιο αυτό χώρο μετά από πρωτοβουλία του υποτρόφου Γιάννη Ρούσσου, αρχιτέκτονα και μουσειολόγου, Διευθυντή της Πινακοθήκης Πειραιά. Η σημερινή έκθεση είναι αφιερωμένη στον Γιάννη και, όπως και στις προηγούμενες εκδηλώσεις, έτσι και σε αυτή, παρουσιάζονται έργα υποτρόφων του Ιδρύματος τα οποία είτε δημιουργήθηκαν ειδικά για αυτή την έκθεση είτε προϋπήρχαν και επιλέχθηκαν συγκεκριμένα για αυτή την παρουσίαση.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον Πρόεδρο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Καθηγητή Δημήτρη Νιάκα και τον Γενικό Διευθυντή Παναγιώτη Μινογιάννη για τη φιλοξενία αυτής της εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Αλεξάνδρα Μπριασούλη, τον Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας Απόστολο Τσουκαλά και τον Πολιτικό Μηχανικό Γιώργο Κλαυδιανό, που μας παρείχαν σημαντική βοήθεια και συνεργασία στην πραγματοποίηση της έκθεσης.

Τους συναδέλφους-συνυποτρόφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, εμπιστεύτηκαν και στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία με το έργο και με την παρουσία τους.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Ίδρυμα Ωνάση για την καθοριστική συμβολή και συμπαράστασή του στην πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης, τους υποτρόφους Χριστίνα Παπαγεωργίου και Κωστή Τριανταφύλλου που βοήθησαν στον συντονισμό της δράσης, τη Λήδα Μπουζάλη για την επιμέλεια έκδοσης του καταλόγου, καθώς και τη Χαρά Σύρου από τον Σύνδεσμο Υποτρόφων για τη σημαντική βοήθεια και συμβολή της στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε τον Θανάση Δρίτσα, Καρδιολόγο, Αναπληρωτή Διευθυντή στο ΩΚΚ, αλλά και συνθέτη, για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση των εγκαινίων, ερμηνεύοντας στο πιάνο αποσπάσματα από το έργο του "Μουσεικασίες".

(Ο δρ Θοδωρής Αναγνωστόπουλος είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.)

 


..