Λουκία Ρίτσαρντς
   

«Νεκρές κούκλες», Δεκέμβρης του '44, Αθήνα. Κορίτσι με Κόκκινο Μπερέ / Γυναίκα που πυροβολήθηκε στο κεφάλι / Νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού που σκότωσε ελεύθερος σκοπευτής, 2010
Κατασκευή: ύφασμα, χρώμα, νήματα, ξύλο
70 x 50 x 8 εκ.Η Λουκία Ρίτσαρντς είναι εικαστικός και επιμελήτρια εκθέσεων. Εργάζεται στους τομείς ύφασμα, κόσμημα και συμμετοχική τέχνη. Είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και αριστούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του Βερολίνου, όπου σπούδασε με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση.

Έχει συνεργαστεί πολλές φορές με το Ίδρυμα Bauhaus στο Ντέσαου, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος στο Ντέσαου, το ομοσπονδιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Kulturagenten, το υπουργείο Πολιτισμού του ομοσπονδιακού κρατιδίου του Αμβούργου, το θέατρο Thikwa για ΑΜΕΑ στο Βερολίνο, το Πανεπιστήμιο και την Εθνική Βιβλιοθήκη του Αμστερνταμ, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Βερολίνο, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg, τον κρατικό φορέα σύζευξης τέχνης κι οικονομίας Platform στο Μόναχο και άλλους πολιτιστικούς φορείς. Είναι επίσης υπότροφος του αμερικανικού Ιδρύματος Fulbright, του γερμανικού Ιδρύματος Stiftung Künstlerdorf Schöppingen και του βρετανικού Craft Council.

Έργα της βρίσκονται στη συλλογή του Ιδρύματος Ωνάση στη Νέα Υόρκη, του Ιδρύματος Fulbright στην Αθήνα, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος στο Ντέσαου και του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος στο Ναύπλιο.

Έχει πραγματοποιήσει πλήθος ατομικών κι ομαδικών εκθέσεων στην Αθήνα, το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ, την Αμβέρσα, το Βερολίνο, το Ντέσαου, το Αμβούργο, τη Στοκχόλμη, τη Λισαβώνα, τη Θεσσαλονίκη, το Μόναχο, το Λονδίνο, το Μπρίστολ κ.ά. Υπάρχει εκτενής διεθνής βιβλιογραφία για το έργο της. Ζει κι εργάζεται στο Αμβούργο.

loukiarichards.de
myths2015.de
testdrive2016.tk

Κορυφή της σελίδας