Λάμπρος Παπανικολάτος
   
Χωρίς τίτλο, από τη σειρά «IN ABSENTIA», 1998-2003
Ψηφιακή εκτύπωση σε αρχειακό χαρτί επικολλημένη σε αλουμίνιο
50 x 50 εκ. Ο Λάμπρος Παπανικολάτος σπούδασε Επικοινωνία Μάρκετινγκ, Διαφήμιση & Πολυμέσα στην Ελλάδα και την Ολλανδία. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα (Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών / FAMU]. Παράλληλα, απέκτησε εμπειρία στην οργάνωση παραγωγής και τον συντονισμό καλλιτεχνικών δρώμενων, μέσω επιτυχημένων συνεργασιών με διεθνή φωτογραφικά φεστιβάλ και πολιτιστικούς οργανισμούς (FotoFest του Χιούστον, Φεστιβάλ του Φωτός, Ευρωπαϊκός Μήνας Φωτογραφίας).

Έχει εξειδικευτεί στον τομέα του σχεδιασμού επικοινωνιακής στρατηγικής και οπτικοακουστικής τεκμηρίωσης, ενώ έχει εργαστεί ως επιστημονικός σύμβουλος σε ανεξάρτητους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, του Ιδρύματος Ωνάση και του Ιδρύματος Fulbright. 

Από το 2000, έχει αναπτύξει έντονη καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα στη φωτογραφία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα του εκτίθενται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Καλών Τεχνών στο Χιούστον των ΗΠΑ, καθώς και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την επιμέλεια φωτογραφικών εκδόσεων και εκθέσεων.

papanikolatos.com

Κορυφή της σελίδας