Κλημανθία Κονταξάκη
   
Ιωάννης Ρούσσος, 2016
Ελαιογραφία
50 x 70 εκ. Η Κλημανθία Κονταξάκη είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ με βαθμό «Άριστα» (καθηγητής: Βαγγέλης Δημητρέας, 1998). Υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση (1999-2000) για τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Kent Institute of Art & Design / Πανεπιστήμιο του Κεντ, Κάντερμπερι, HB. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ (2014) και κάτοχος ΜΔΣ του Τμήματος Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με κατεύθυνση το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο (2016). 

Εργάστηκε ως ειδική συνεργάτιδα στη διδακτική ομάδα του καθηγητή Κώστα Βαρώτσου, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ (2000 και 2001). Από το 2013, είναι μέλος της ομάδας τέχνης «Σημείο», η οποία συνεργάζεται με τον εικαστικό ζωγράφο Γ. Ρόρρη.

Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί, πνευματικά κέντρα και μουσεία, μεταξύ άλλων στην Τεχνόπολη (Γκάζι), στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, στην Πινακοθήκη Βιάννου, στο Υπουργείο Εξωτερικών κ.ά. Έργα της βρίσκονται κυρίως σε ιδιωτικές συλλογές.

Κορυφή της σελίδας