Ηώ Πάσχου
   
Το ταξίδι (από την ταινία «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη), 2016
Φωτογραφία, ψηφιακή εκτύπωση σε αλουμίνιο
100 x 70 εκ. Η Ηώ Πάσχου είναι φωτογράφος. Από το 2009 εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτιδα στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθηνών, ενώ το διάστημα 2007-2010 δίδαξε Φωτογραφία ως λέκτορας στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης (Paris I – Σορβόνη, Ινστιτούτο Τέχνης και Αρχαιολογίας) με τίτλο «Προς μία αρχαιολογία των εικόνων: Η σχέση του ανθρώπου με τα μνημεία μέσα από τη φωτογραφία στην Ελλάδα από τον 19ο έως τον 20ό αιώνα». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (DEA) από το ίδιο πανεπιστήμιο, με αντικείμενο μελέτης την αισθητική της φωτογραφίας, το οποίο παρακολούθησε με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια, όπως στο Maison de l’Orient (Λιόν), στο Maison Méditerranéenne des Sciences de l’Homme (Πανεπιστήμιο της Αιξ-αν-Προβάνς) και στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης (Παρίσι). Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Βέλγιο), ενώ έργα της έχουν παρουσιαστεί σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις (Κέντρο Φωτογραφίας της Ιλ-ντε-Φρανς, Διεθνής Εστία Τεχνών στο Παρίσι, Μουσείο Μπενάκη, Σπίτι της Κύπρου κ.ά.).

io-paschou.com

Κορυφή της σελίδας