Έλλη Κουτσουκέλλη
   

Χωρίς τίτλο, 2016
Σινική μελάνη σε χαρτί
88 x 70 εκ. Η Έλλη Κουτσουκέλλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών τoυ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και, με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου (Edinburgh College of Art – University of Edinburgh). 

Η δουλειά της έχει τιμηθεί με το βραβείο Andrew Grant και έχει επίσης λάβει τις υποτροφίες Barns Graham και John Kinross από τη Βασιλική Ακαδημία της Σκοτίας για τη δημιουργία καλλιτεχνικού έργου στη Φλωρεντία. Το 2010, ήταν φιλοξενούμενη καλλιτέχνις (artist in residency) στο Σικάγο.

Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις, «Τοπία του νου» (Νοέμβριος 2016-Ιανουάριος 2017) και «Διάφανος χρόνος» (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2015) στην Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα στην Αθήνα, υπό την επιμέλεια της Ελισάβετ Πλέσσα. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα (Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και στο εξωτερικό (Σικάγο, Εδιμβούργο, Λίβερπουλ, Λονδίνο). Έργα της ανήκουν στις μόνιμες συλλογές της Βασιλικής Ακαδημίας της Σκοτίας και του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

medusaartgallery.com

Κορυφή της σελίδας