Χριστίνα Παπαγεωργίου
   
Η πρώτη μέρα που αισθάνομαι καλά ξανά, 2016
Πέτρα
Διαστάσεις μεταβλητέςΗ Χριστίνα Παπαγεωργίου σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Παραστατικές Τέχνες στο King’s College και τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου (RADA), και Γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, τιμήθηκε με τις υποτροφίες του ΙΚΥ, του IAESTE και του Ιδρύματος Ωνάση. 

Δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σταθερή παρουσία στις παραστατικές τέχνες και τη γλυπτική, και συμμετέχει με ανακοινώσεις σε παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια φιλοσοφίας της τέχνης και αισθητικής. 

Εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας σε θέματα πολιτισμού και μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα (2009-2011) και τιμήθηκε με αναμνηστικό δίπλωμα από τον υπουργό Πολιτισμού της Πολωνίας για τη συνεισφορά της στην επιμέλεια των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα με αφορμή το Διεθνές Έτος Chopin (2010). 

Το 2013, το έργο της με τίτλο «ομφαλός» εγκαινιάστηκε σε δημόσιο χώρο, στο πάρκο Łazienki του Μουσείου Łazienki της Βαρσοβίας, και η καλλιτέχνις βραβεύτηκε με τιμητικό μετάλλιο. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Linkedin: christinapapageorgiou
4art.com
google+

Φωτογραφία Necmi Aydin Sahtariadis
Κορυφή της σελίδας