Χριστίνα Μήτρεντσε
   
Nike of Samothraki – A Work of Art on Which the Auctioneer Hammer Will Never Fall, 2015
Χειροποίητη μεταξοτυπία σε χαρτί
56 x 76 εκ. 
Παραχώρηση Depo Darm galleryΗ Χριστίνα Μήτρεντσε είναι εικαστικός, εκπαιδευτικός και επιμελήτρια. Με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση απέκτησε μεταπτυχιακό Καλών Τεχνών (MFA) και PG dip. Καλών Τεχνών από το Κολέγιο Τεχνών και Σχεδιασμού του Τσέλσι του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού πιστοποιητικού εκπαίδευσης (PGCE) από το Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς του Λονδίνου, καθώς και πτυχίου Καλών Τεχνών (αριστούχος) της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι γνωστή για τη σημαντική συνεισφορά της στην τέχνη του βιβλίου (Βοοk Arts) με το πρότζεκτ «Add To My Library (ATML) – Ροή Βιβλιογραφικών Δεδομένων» μεταξύ της διεθνούς σύγχρονης τέχνης.

Έχει εκθέσει ατομικά σε γκαλερί, μουσεία και δημόσιους χώρους σε διάφορες χώρες, όπως στην γκαλερί DepoDarm της Αθήνας, στο Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, στην γκαλερί Nadine Feront στις Βρυξέλλες και στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Η δουλειά της έχει αποσπάσει σημαντικές κριτικές σε μεγάλες εκδόσεις στον διεθνή και ελληνικό Τύπο. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στο Μουσείο Victoria&Albert και τις ΗΠΑ.  


christinamitrentse.com
cmitrentseprojects.com

Κορυφή της σελίδας