Αγγελική Σβορώνου
   
From My Rotting Body Flowers Shall Grow, 2016
Ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία αρχείου και έγχρωμη φωτογραφία, εκτύπωση σε χαρτί (αντίτυπο 1 από 5)
36 x 90 εκ. Η Αγγελική Σβορώνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, με υποτροφία του Υπουργείου Παιδείας (κληροδότημα Π. Τριανταφυλλίδη). Από το 2002 ως το 2006, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Φωτογραφίας στο Κολέγιο Επικοινωνίας του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου, ως υπότροφος των Ιδρυμάτων Ωνάση και Βουδούρη. 

Το 2008 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη 13η Mπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από πενήντα ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε διεθνή φεστιβάλ, όπως το Rencontres d’ Arles, καθώς και σε γκαλερί και μουσεία, όπως το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς φωτογραφίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και στη συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών, ενώ έχει πραγματοποιήσει φωτογραφικά σεμινάρια και παρουσιάσεις σε συνέδρια. 

Είναι ενεργό μέλος καλλιτεχνικών συλλογικοτήτων και από το 2015 είναι υποψήφια διδάκτωρ της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

svoronou.com


Κορυφή της σελίδας