Αναστασία - Ζωή Σουλιώτου
   
London Walkers, 2016
Ψηφιακές εκτυπώσεις
60 x 80 εκ. Η Αναστασία-Ζωή Σουλιώτου αποφοίτησε με «Άριστα» από το τμήμα Εικαστικών Τεχνών του ΑΠΘ. Με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο και στο Παρίσι στα πεδία Τέχνη και Χώρος και Τέχνη και Νέες Τεχνολογίες. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris VIII στον τομέα Αισθητική, Επιστήμη και Τεχνολογίες της Τέχνης, με θέμα «Τέχνη και Δίκτυα: η δομή των δικτύων ως μία νέα “μήτρα” για την παραγωγή έργων τέχνης».

Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα σε πολλές χώρες, όπως Ελλάδα, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος, Κίνα, Τσεχία, Ολλανδία, Σερβία, Λίβανος, Αργεντινή, Ρωσία.

Είναι επιστημονική συνεργάτιδα του Laboratoire Arts des Images et Art Contemporain (AI-AC) και του Aegean Research Centre και υπεύθυνη διοργάνωσης συνεδρίων για θέματα Τέχνης & Διαδικτύου στο Διεθνές Συνέδριο e-Life. Έργα της βρίσκονται σε συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.   

anastasiazoisouliotou.wordpress.com

Κορυφή της σελίδας