Η ομάδα του Συνδέσμου στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας
ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΚΟΥΝΤΡΑ
   

Ακόμη μία φορά, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση έδωσε το παρών στον 5ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, στις 20 Μαρτίου 2016, με τους υποτρόφους να τρέχουν προάγοντας το αθλητικό ιδεώδες και την ευγενή άμιλλα. Όπως έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ» – ιδέα την οποία κάνει πράξη καθημερινά ο Σύνδεσμός μας. 

Παράλληλα με τα πλούσια καλλιτεχνικά και επιστημονικά δρώμενα, ο Σύνδεσμος δίνει έμφαση και στον αθλητικό πυλώνα. Η δρομική ομάδα των υποτρόφων συμμετέχει ενεργά σε αθλητικές διοργανώσεις, όπως αυτή του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας 2016, αναδεικνύοντας την πολυδιάστατη και συνεκτική κοινότητα του Συνδέσμου, όπου γνώση και άθληση συνυπάρχουν.

Οι προπονήσεις των υποτρόφων για τη συμμετοχή τους στον 5ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας ξεκίνησαν στις 9 Ιανουαρίου 2016, υπό τον συντονισμό του υποτρόφου Επαμεινώνδα Μπικάκη και με την προπονητική υποστήριξη του επιτελείου της my athlete. Οι προπονήσεις της αθλητικής αυτής δράσης συνεχίζονται, προετοιμάζοντας τους υποτρόφους και για άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Όπως άλλωστε είχε πει ο αναβιωτής και πατέρας των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Pierre de Coubertin, «αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη». Με αυτό το ιδεώδες κατά νου αγωνίζονται κάθε φορά οι υπότροφοι. 

Στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο 21,1 χλμ έτρεξαν ο Λευτέρης Μαστροθεόδωρος, ο Φώτιος Σταυρόπουλος, ο Ηλίας Καπερώνης και ο Γεώργιος Δέλλης. Στον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ συμμετείχαν ο Νίκος Στεργίου, ο Νίκος Κακαβούλης, η Λίζα Βαφιαδάκη, ο Γιώργος Κοντόπουλος, η Έφη Χασιώτη, ο Φίλιππος Οικονόμου, η Στεφανία Γκρους, η Αθηνά Ζώρζου, η Βίκυ Γεροντοπούλου, η Ελένη Σπυράκου, η Ευαγγελία Γκρίμπα και η υπογράφουσα. Τέλος, στον Αγώνα Δρόμου 3 χλμ πήραν μέρος η Χριστίνα Παπαγεωργίου και η Μαρία Δόκα.

Κάντε κλικ επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

Κορυφή της σελίδας