Με γιορτινή διάθεση στην Αθήνα και στο Λονδίνο
   

O Σύνδεσμος Υποτρόφων μάς προσκάλεσε με ρετρό διάθεση στις 30 Ιανουαρίου σε ένα Black & White Party στο Μεταλλουργείο, ένα εντυπωσιακό πέτρινο κτήριο των αρχών του περασμένου αιώνα στο Γκάζι. Ήμασταν όλοι εκεί, με την απαραίτητη ασπρόμαυρη αμφίεση, για να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά, να ξαναβρεθούμε με γνώριμους συνυποτρόφους, αλλά και να γνωρίσουμε νέα μέλη που εντάχθηκαν πρόσφατα στις «τάξεις» του Συνδέσμου. Στο ξεκίνημα της βραδιάς, μάς καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θοδωρής Αναγνωστόπουλος και στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο που μας υπενθύμισε το πλήθος και την ποικιλία των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου κατά το προηγούμενο δωδεκάμηνο.  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Ιωαννίδης και η γραμματέας του ΔΣ Μαριάννα Μόσχου. «Ο Σύνδεσμος πηγαίνει κάθε χρόνο και καλύτερα», τόνισε στην ομιλία του ο Αντώνης Παπαδημητρίου, «σημειώνει εξαιρετική πρόοδο, συνεχίζοντας βεβαίως την παράδοση των προηγουμένων ετών και "χτίζοντας" επάνω στις βάσεις των προηγουμένων Διοικητικών Συμβουλίων». Από τις πολλές επιτυχίες του Συνδέσμου ο πρόεδρος του Ιδρύματος ξεχώρισε τη σύμπραξη με τη Στέγη σε διάφορες παραγωγές που διοργανώνονται κάθε χρόνο. Συνεχάρη επίσης τον σκηνοθέτη Τάσο Μπουλμέτη, πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου, για την καινούργια του κινηματογραφική ταινία Νοτιάς, η οποία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η βραδιά εξελίχθηκε με κέφι χάρις στα παιχνίδια που διοργάνωσαν οι πρόσκοποι Παγκρήτιου σε διάφορα σημεία του εντυπωσιακού χώρου του Μεταλλουργείου: παντομίμα, κουίζ, καθώς και το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Στον μπουφέ και στα εδέσματα κυριάρχησε το θέμα της ιταλικής τρατορίας, η πίτα κόπηκε τελετουργικά από τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Αντώνη Παπαδημητρίου, ενώ τα τέσσερα φλουριά που κέρδισαν ισάριθμοι υπότροφοι αντιστοιχούσαν σε δωροεπιταγές από τα καταστήματα Public. Ακολούθησε πάρτι με πολύ χορό χάρις στους μουσικούς παραγωγούς του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper 96.6, τον Γιώργο Μουρατίδη και την Κλαούντια Μάτολα, που κάλυψαν μουσικά τη βραδιά.

Οι χαρούμενες παρέες είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν σε photo booth στην αυλή. Φύγαμε παίρνοντας τις αναμνηστικές φωτογραφίες μας μαζί με ένα δώρο: ένα πάνινο βραχιολάκι imisi, με ραμμένο ένα μήνυμα ζωής που μας αναλογεί και χρησιμεύει στο να αναζητήσουμε το άλλο μας «μισό», έναν άνθρωπο με ταιριαστό σύνθημα στο δικό του βραχιολάκι.

Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση διοργανώθηκε όμως, για πρώτη φορά φέτος, και στο Λονδίνο, για τους υποτρόφους που εργάζονται ή σπουδάζουν εκεί. Η κοπή της βασιλόπιτας έγινε στη Βασιλική Ιατρική Εταιρεία (Royal Society of Medicine) στις 2 Μαρτίου 2016. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Ευαγγελία Χρυσικού, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου. Ευχή όλων είναι να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες στο εξωτερικό, που θα φέρουν σε γόνιμη επαφή τα μέλη του Συνδέσμου.


Δείτε το βίντεο με τον Eτήσιο Aπολογισμό 2015 του Συνδέσμου. 

Λ.Μπ.

Κάντε κλικ επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

Κορυφή της σελίδας