Κοπή της βασιλόπιτας και βραδιά οινογευσίας στη Θεσσαλονίκη
ΓΡΑΦΟΥΝ Η ΡΟΔΟΥΛΑ ΤΣΙΟΤΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΡΔΑΡΙΝΟΣ
   

Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση εγκαινίασε δυναμικά τη δράση του στη Θεσσαλονίκη, με την εκδρομή που διοργανώθηκε για τα μέλη του στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία ώς τότε δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους αν και ζούσαν στην ίδια πόλη. Αυτή η πρώτη εξόρμηση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των ίδιων των υποτρόφων, αγκαλιάστηκε θερμά τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από τη διοίκηση του Συνδέσμου και σηματοδότησε την έναρξη ενός νέου κύκλου συναντήσεων και δράσεων. Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, οι υπότροφοι της Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να ανταλλάξουν εμπειρίες και ιδέες για μελλοντικές εκδηλώσεις. 

Η προθυμία και η ενεργός συμμετοχή των περισσότερων είχαν ως αποτέλεσμα τη διοργάνωση της ιδιαίτερα επιτυχημένης βραδιάς για την κοπή της βασιλόπιτας των υποτρόφων της Θεσσαλονίκης, στις 24 Ιανουαρίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Ήταν πολύ σημαντική και συγκινητική η συμμετοχή του προέδρου του Συνδέσμου στην εκδήλωσή μας, καθώς πλέον είναι ξεκάθαρη η έμπρακτη υποστήριξη και έντονο το ενδιαφέρον της διοίκησης για τις πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται και εκτός Αθηνών. Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, στοχεύοντας παράλληλα στη δικτύωση των μελών και στην ανάγκη τους να γνωριστούν καλύτερα προκειμένου να στηρίξουν με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό τις δράσεις του Συνδέσμου.  

Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν, εκτός από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θοδωρή Αναγνωστοπούλο, η υπεύθυνη του Συνδέσμου Χαρά Σύρου, καθώς και 30 υπότροφοι μαζί με τις/τους συνοδούς τους. Τα φλουριά της βασιλόπιτας κέρδισαν η σύζυγος του υποτρόφου Αναστάσιου Αναγνωστόπουλου και η Ροδούλα Τσιότσου. Κάθε φλουρί αντιστοιχούσε σε δωροεπιταγή από τα καταστήματα Public.

Η εκδήλωση συνοδεύθηκε από οινογνωσία, η οποία περιλάμβανε σύντομη παρουσίαση της ιστορίας της αμπελοκαλλιέργειας, καθώς και του τρόπου οργανοληπτικής αξιολόγησης του κρασιού. Η παρουσίαση έγινε από τον Αντώνιο Αλιφραγκή, υποψήφιο διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Συνδέσμου. Ακολούθησε παρουσίαση των κρασιών από τους παραγωγούς, κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν 6 ετικέτες: «Ποταμός» Λευκό (Ασύρτικο, Sauvignon blanc, Chardonnay) και «Ποταμός» Ερυθρό (Merlot) της Οινοποιίας Κονιόρδου, που παρουσιάστηκαν από τον Γιώργο Κονιόρδο· «Ορόσημο» (Ξινόμαυρο, Ροδίτης) και «Γουμένισσα» (Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα) του Κτήματος Χατζηβαρύτη, από τη Χλόη Χατζηβαρύτη· «Ευχές» Λευκό (Ασύρτικο, Chardοnnay, Μαλαγουζιά) και «Ευχές» Ερυθρό (Cabernet Sauvignon, Syrah, Ξινόμαυρο) του Κτήματος Πιερία Ερατεινή, από τη Φανή Αργυροπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι μας θεωρούμε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αυτή την πολύ επιτυχημένη πρόσφατη προσπάθεια και επιθυμούμε να διευρύνουμε τη δυναμική μας σε ποικίλους τομείς, ώστε να αναδείξουμε τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντα όλων των μελών του Συνδέσμου. 

Κάντε κλικ επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

Κορυφή της σελίδας