Σημείωμα
Νέα Συντακτική Επιτροπή για το ΑΩ

Μετά την ανανέωση του ΔΣ του Συνδέσμου το περασμένο φθινόπωρο, ήρθε η σειρά της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού ΑΩ, ακολουθώντας, όπως πάντα, τη σύνθεση του Συμβουλίου. Τα εκλεκτά μέλη της Συντακτικής Επιτροπής είναι καταξιωμένοι στον χώρο τους επαγγελματίες, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες:

– Η Μαργαρίτα Γκούντρα είναι ψυχολόγος, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία και εξειδίκευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία. Εργάζεται σε δομές Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

– Η Ζωή Ζενιώδη είναι αρχιμουσικός της MOYSA (Ορχήστρας Νέων Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης), καλλιτεχνική διευθύντρια και μαέστρος της Broward Symphony Orchestra, συνεργαζόμενη μαέστρος στο Φεστιβάλ Αιγαίου, καθώς και καλλιτεχνική σύμβουλος της Alhambra Orchestra.  

– Ο Δημήτρης Μπουραντώνης είναι καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου πρόσφατα εξελέγη αντιπρύτανης. Διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και είναι κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Διπλωματία (2015–2018) στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

– Η Χριστίνα Παπαγεωργίου είναι εικαστική καλλιτέχνιδα, πτυχιούχος Αρχιτεκτονικής και Γλυπτικής, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Text and Performance Studies από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει παρουσιάσει έργα της σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

– Η Στεριανή Τσιντζιλώνη είναι ιστορικός του χορού και ερευνήτρια, απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης με διδακτορικό τίτλο στη Θεωρία του Χορού. Έχει συνεργαστεί σε καλλιτεχνικά, εκπαιδευτικά και διεπιστημονικά προγράμματα, καθώς και με καλλιτέχνες του χορού. 

Επιπλέον, συνεχίζεται η εξαιρετική συνεργασία μας με τον μουσικό Διονύση Μαλλούχο, που διατηρεί τη μόνιμη στήλη της παρουσίασης έργων των υπότροφων μουσικών.

Η πολλά υποσχόμενη ομάδα του περιοδικού θα συνεχίσει αναπτύσσοντας τα βήματα των προηγούμενων συνεργατών του ΑΩ, που όλα αυτά τα χρόνια συνεισέφεραν στη διαμόρφωση ενός ποιοτικού, πιστεύουμε, αποτελέσματος, το οποίο έχουν αγκαλιάσει όλοι οι υπότροφοι. Με την ευκαιρία αυτήν, το περιοδικό ευχαριστεί θερμά τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής που αποχώρησαν. Κύριος γνώμονας παραμένει η διατήρηση του περιοδικού σε υψηλό επίπεδο, αντάξιο του Συνδέσμου Υποτρόφων και του Ιδρύματος Ωνάση. 

Οι σελίδες του ΑΩ είναι πάντοτε ανοιχτές στις συνεργασίες των υποτρόφων. Περιμένουμε τις ειδήσεις γύρω από τις δραστηριότητες και τις επιτυχίες σας, καθώς και τις προτάσεις σας για αρθρογραφία.

Η επόμενη συνάντησή μας θα είναι η εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στις 30 Ιανουαρίου 2016, στο Μεταλλουργείο στο Γκάζι, για την οποία θα λάβουμε εγκαίρως τη σχετική ηλεκτρονική πρόσκληση.

Καλή χρονιά! 

Λήδα Μπουζάλη

 


..