Το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει τη συμμετοχή μαθητών στις Επιστημονικές Ολυμπιάδες και το 2016

Το Ίδρυμα Ωνάση αναλαμβάνει και για το 2016 τη χρηματοδότηση της συμμετοχής των ελληνικών μαθητικών ομάδων στις Διεθνείς ή Βαλκανικές Επιστημονικές Ολυμπιάδες. Σε αυτήν τη σημαντική ανακοίνωση προχώρησε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου, παρουσία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Ωνάση την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 στον χώρο της Ελληνικής Βιβλιοθήκης του. 

«Η στήριξή μας αποτελεί την ενσάρκωση του σκοπού μας, την απελευθέρωση, δηλαδή, των δυνάμεων της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Αντώνης Παπαδημητρίου. «Υπογραμμίζουμε την έμφαση που δίνουμε στη στήριξη της νέας γενιάς, η οποία προσπαθεί να ανοίξει τα φτερά της, ιδίως όταν μας εκπροσωπεί σε διεθνές επίπεδο, εκπέμποντας και εκεί έξω την Ελλάδα που θέλουμε».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ευχαρίστησε το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο, όπως είπε, με τις ενέργειές του τιμά τη διαθήκη του ιδρυτή του. «Για την κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός, «είναι καθήκον να ενισχύσει το δημόσιο σχολείο και γι' αυτό μένει ανοικτή σε συνέργειες με φορείς μη κερδοσκοπικούς, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν σε κάποια σημεία, όχι συνολικά, αναβάθμισης και ενθάρρυνσης του δημόσιου σχολείου».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Ίδρυμα Ωνάση τίμησε τους 18 μαθητές που διακρίθηκαν αποσπώντας μετάλλια ή εύφημες μνείες στις Επιστημονικές Ολυμπιάδες το 2015. Επίσης, υποδέχθηκε και συνεχάρη τους γονείς και τους συνοδούς καθηγητές τους. Στην τελετή παρευρέθησαν ακόμη ο Γιάννης Ιωαννίδης, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος∙ η Μαριάννα Μόσχου, γραμματέας του ΔΣ του Ιδρύματος∙ ο Παύλος Ιωαννίδης, επίτιμος αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, και ο Παρασκευάς Ιωαννίδης, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος. 

Υπενθυμίζεται ότι στις Διεθνείς και τις Βαλκανικές Επιστημονικές Ολυμπιάδες του 2015 συμμετείχαν με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση 46 μαθητές και 21 συνοδοί καθηγητές, ενώ 18 μαθητές κατάφεραν να διακριθούν αποσπώντας μετάλλιο (χρυσό, αργυρό, χάλκινο) ή εύφημη μνεία.

Συγκεκριμένα, οι 18 μαθητές που τιμήθηκαν είναι οι εξής:
(Φωτογραφίες: all4mat.gr)

 

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου
Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης
O πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση συγχαίρει τη μαθήτρια Ζωή Τσαγκαλίδου
Ομαδική φωτογραφία των μαθητών που διακρίθηκαν, αποσπώντας μετάλλιο ή Εύφημο Μνεία

..