Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Ένας αγώνας προσφοράς και αλληλεγγύης
ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΚΟΥΝΤΡΑ
   

Ενεργό και δυναμικό παρών έδωσε ακόμη μία φορά ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στις 8 Νοεμβρίου 2015. Η συμμετοχή των υποτρόφων ήταν εντυπωσιακή τόσο στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου όσο και στους αγώνες δρόμου 5 χλμ και 10 χλμ. Έπειτα από μήνες συστηματικής προπόνησης, οι υπότροφοι φορέσαμε τη φανέλα της ΕΛΕΠΑΠ και τρέξαμε για τη στήριξη των παιδιών με αναπηρία, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Ο Επαμεινώνδας Μπικάκης, υπεύθυνος συντονισμού της δράσης «Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2015», προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των προπονήσεων. Έτσι, στις 5 Ιουνίου 2015, ξεκίνησε η πρώτη φάση προετοιμασίας για τη συμμετοχή μας στον Μαραθώνιο, η οποία ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουλίου 2015, με την παύση των προπονήσεων εν όψει καλοκαιριού. Ανανεωμένοι από τις καλοκαιρινές διακοπές οι υπότροφοι επιστρέψαμε δυναμικά στη δεύτερη φάση της προετοιμασίας στις 4 Σεπτεμβρίου 2015, με εβδομαδιαίες ατομικές και ομαδικές προπονήσεις. 

Οι ομαδικές προπονήσεις πραγματοποιούνταν εβδομαδιαίως κάθε Παρασκευή στον Εθνικό Κήπο του Ζαππείου, ενώ ταυτόχρονα, για όσους υποτρόφους-δρομείς το επιθυμούσαν, δόθηκε η δυνατότητα συνάθλησης με τους αθλητές της myathlete στο αθλητικό κέντρο του Άγιου Κοσμά, στο ΟΑΚΑ και στον Υμηττό. Κατά τη διάρκεια της προπονητικής αυτής περιόδου, το επιτελείο της myathlete και του Νίκου Δημητριάδη παρείχε πλήρη προπονητική υποστήριξη και καθοδήγηση στους δρομείς της ομάδας υποτρόφων με εβδομαδιαίο πρόγραμμα ατομικών και ομαδικών προπονήσεων.  

Πέρα όμως από τον αμιγώς αθλητικό της χαρακτήρα, η δράση «Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2015» επιτέλεσε διπλό σκοπό. Τα μέλη του Συνδέσμου Υποτρόφων ήρθαμε σε επαφή, γίναμε ομάδα, βρήκαμε κοινό σκοπό και αγωνιστήκαμε για αυτόν. Η προετοιμασία για τη συμμετοχή της ομάδας υποτρόφων στον Μαραθώνιο της Αθήνας ολοκληρώθηκε με την τελευταία ομαδική προπόνηση στις 6 Νοεμβρίου 2015 στον Εθνικό Κήπο του Ζαππείου. Ο προπονητής έδωσε συμβουλές αναφορικά με τη διατροφή και την κατάλληλη ένδυση κατά τη διάρκεια του αγώνα και επισήμανε τη σπουδαιότητα κατανάλωσης νερού για ενυδάτωση του οργανισμού και προθέρμανσης πριν από τον αγώνα. Βγάλαμε την τελευταία ομαδική αναμνηστική φωτογραφία των προπονήσεων μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο και, έχοντας ήδη παραλάβει τον αριθμό συμμετοχής και τον εξοπλισμό, όλα ήταν πλέον έτοιμα για τη μεγάλη ημέρα! Θα τρέχαμε για την ΕΛΕΠΑΠ. 

Το πρωί της Κυριακής και, μετά το πλούσιο σε υδατάνθρακες πρωινό μας γεύμα, καταφτάσαμε όλοι στο σημείο εκκίνησης του αγώνα. Επικρατούσαν ανάμεικτα συναισθήματα χαράς, αγωνίας και ανυπομονησίας. Ο αγώνας ξεκίνησε! Ο Χρήστος Καβαλιώτης, υπεύθυνος φωτογράφισης, βρισκόταν σε ετοιμότητα για να απαθανατίσει την προσπάθεια κάθε υποτρόφου που συμμετείχε στον αγώνα. Με αίσθημα ικανοποίησης, περηφάνιας και συγκίνησης, πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού όλοι οι δρομείς-υπότροφοι στη μεγάλη αυτή γιορτή της Αθήνας, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Η κερκίδα της ΕΛΕΠΑΠ στο Καλλιμάρμαρο γέμισε από χαμόγελα και αγκαλιές των υποτρόφων που είχαν μόλις τερματίσει με επιτυχία. Συναντηθήκαμε όλοι στην κερκίδα, βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και εμψυχώσαμε τους υπόλοιπους δρομείς που έτρεχαν για τα παιδιά με αναπηρία. Αναχωρήσαμε από το Καλλιμάρμαρο με αίσθημα χαράς, ευεξίας και προσφοράς αλλά και προσμονής για τον επόμενο Μαραθώνιο. 

Και επειδή οι πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν οι δρομείς, αξίζει να αναφερθούμε σε έναν προς έναν και να τους δώσουμε συγχαρητήρια. Από τον Σύνδεσμο Υποτρόφων στην κλασική διαδρομή συμμετείχαν ο Νικόλας Τσουκαλάς, ο Λευτέρης Μαστροθεόδωρος, ο Ηλίας Καπερώνης και η Παναγιώτα (Πάκυ) Μπιτζελέρη. 

Στα 10 χλμ έτρεξαν ο Δημήτρης Τσώλης, ο Φώτης Σταυρόπουλος, ο Γιώργος Κοντόπουλος, η Λίζα Βαφιαδάκη, ο Επαμεινώνδας Μπικάκης, η Χριστίνα Παπαγεωργίου, η Όλγα Σκιάδη, ο Κωνσταντίνος Σύριος, o Κώστας Τασούλης, ο Αντώνης Τσάκαλος, η Ειρήνη Παπακωνσταντοπούλου, η Αθηνά Χατζή, ο Γιάννης Χατζηνικολάου, η Χαρίκλεια Καρακώστα, ο Γιώργος Δέλλης, ο Άλκης Τσατσαρώνης, η Έρη Μπιζάνη, ο Φίλιππος Οικονόμου, η Ελένη Σπυράκου και ο Παναγιώτης Χατζημανωλάκης. 

Στα 5 χλμ έτρεξαν η Θέκλα Αγρίτη, η Μαρία Μάνου, η Βίκυ Γεροντοπούλου, η Ευαγγελία Γκρίμπα, η Αριστέα Δέμπελη, η Αθηνά Ζώρζου, η Νικόλ Μαρίνου, η Μαρίνα Ματσανίκα, η Μαριλίτα Μόσχου, η Μαγδαληνή Τζιομάκη, ο Νίκος Στεργίου, ο Paolo Scripo, η Αρετή Πατσαλιά, ο Βασίλης Ντάφης, ο Νίκος Κακαβούλης, ο Μανώλης Σκυβαλάκης, ο Νίκος Γιαννόπουλος, η Ιωάννα Δρέσιου, η Γεωργία Χρυσοστομίδου, η Μαριλένα Βογιατζή, η Στεφανία Γκρους, η Ευγενία Σταυροπούλου, η Τίνα Αρχοντίκη και η υπογράφουσα. 

Να σημειωθεί ότι ο Μαραθώνιος δεν ήταν η μόνη διοργάνωση στην οποία οι υπότροφοι τρέξαμε για καλό σκοπό. Ο Νικόλας Τσουκαλάς, ο Νίκος Στεργίου, ο Νίκος Κακαβούλης, η Παναγιώτα (Πάκυ) Μπιτζελέρη και η υπογράφουσα, με διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, δοκιμάσαμε τα όρια των αντοχών μας, στον 2ο Αγώνα Δρόμου Υμηττού: αντίτιμο για τη συμμετοχή μας, η προσφορά σε τρόφιμα. Τέλος, η Όλγα Σκιάδη εκπροσώπησε επάξια τον Σύνδεσμο Υποτρόφων στο Spetsathlon 2015. 

Κάντε κλικ επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

Κορυφή της σελίδας