Διακρίσεις των ελληνικών μαθητικών ομάδων στις Διεθνείς και Βαλκανικές Επιστημονικές Ολυμπιάδες

Σημαντικές διακρίσεις στις Διεθνείς και Βαλκανικές Επιστημονικές Ολυμπιάδες πέτυχαν οι εθνικές μαθητικές ομάδες της χώρας μας, οι οποίες φέτος υποστηρίζονται από το Ίδρυμα Ωνάση. Πιο συγκεκριμένα, στην 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης από τις 4 έως τις 16 Ιουλίου 2015, η Ελλάδα κατέκτησε ένα αργυρό, δύο χάλκινα μετάλλια και δύο εύφημες μνείες. Το αργυρό μετάλλιο κέρδισε ο μαθητής Πέτρος Ντούνης από την Αθήνα, τα χάλκινα μετάλλια ο Παναγιώτης Μισιακός από την Αθήνα και ο Νέστορας Χαχάμης από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ τις εύφημες μνείες απέσπασαν ο Απόστολος Παναγιωτόπουλος από τη Θεσσαλονίκη και ο Δημήτρης Μελάς από την Αθήνα.

Επίσης, με δύο μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε η Εθνική Ομάδα Πληροφορικής από την 23η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής, που διεξήχθη στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας μεταξύ 28 Ιουνίου και 3 Ιουλίου του 2015. Οι μαθητές Αριστοφάνης Ροντογιάννης από το Κολέγιο Αθηνών και Κωνσταντίνος Αγιάννης από το 10ο ΓΕΛ Λάρισας κατέκτησαν από ένα χάλκινο μετάλλιο.

Στην 46η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής, που διεξήχθη από 5 έως 12 Ιουλίου 2015 στην πόλη Μουμπάι της Ινδίας, η απόφοιτη λυκείου Ζωή Τσαγκαλίδου πέτυχε, ως μέλος της Ελληνικής Αποστολής, διάκριση με εύφημη μνεία μεταξύ 382 μαθητών από 84 χώρες. 

Τέλος, στην 9η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου στην πόλη Μαγκελάνγκ της Ινδονησίας, δύο Έλληνες μαθητές ανέβηκαν στο βάθρο κατακτώντας διακρίσεις: ο μαθητής Αντώνης Βαλμάς από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ εύφημη μνεία απέσπασε ο Γιώργος Παπαχατζάκης από το 2ο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη της Θεσσαλονίκης.

Κάντε κλικ επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

Κορυφή της σελίδας