Η εκδήλωση για τη βασιλόπιτα του 2015
   

Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε από τότε που, χτυπώντας ρυθμικά τα κρουστά μας, είχαμε γιορτάσει την Πρωτοχρονιά στο The Hub Events. Στις 28 Φεβρουαρίου συναντηθήκαμε μαζικά και πάλι για να κόψουμε τη βασιλόπιτα του 2015, στον ελκυστικό και φιλόξενο χώρο Ἐλαιών loft, με μαγευτική θέα προς την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. 

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, και ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ παρευρέθηκαν και πολλά από τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου, παλαιοί αλλά και πολλοί νέοι υπότροφοι με τους/τις συνοδούς τους.

Στην ομιλία του, ο Αντώνης Παπαδημητρίου χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικές τις δράσεις του Συνδέσμου, οι οποίες, όπως είπε χαρακτηριστικά, «μιλάνε από μόνες τους» για την ποιότητα του έργου του. Ευχήθηκε στον Σύνδεσμο να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία του, καθώς και επιτυχίες σε όλους τους υποτρόφους.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, υπενθύμισε τις ποικίλες δράσεις του περασμένου δωδεκάμηνου, τις επιστημονικές εκδηλώσεις, τις ξεναγήσεις, τις εκδρομές, τις αθλητικές συμμετοχές, τις καλλιτεχνικές ημερίδες, τις μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, τις κοινωνικές συναθροίσεις.

Προβλήθηκε επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις περυσινές εκδηλώσεις του Συνδέσμου, με σκοπό, όπως είπε ο πρόεδρος, «να εμπνευστούν όλοι οι υπότροφοι ώστε να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες ή να προτείνουν νέες». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος στη δημιουργία της νέας ιστοσελίδας, η οποία, όπως είπε, εκτός από τον ενημερωτικό χαρακτήρα που διαθέτει, διευκολύνει επιπλέον τη δικτύωση μεταξύ των μελών του Συνδέσμου. Κάλεσε επίσης όλους τους υποτρόφους να εγγραφούν στο σύστημα.

Ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, αφού ευχαρίστησε το ΔΣ και τα στελέχη του Ιδρύματος Ωνάση και τη Στέγη, αναφέρθηκε στις πρόσφατες αλλά και τις προγραμματισμένες δράσεις του Συνδέσμου: 

– τη συνδιοργάνωση του 2ου Athens Science Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 17 και 22 Μαρτίου∙  

– την υποστήριξη της ημερίδας με θέμα «Αποκαλύπτοντας τα μυστικά του εγκεφάλου», που διοργανώθηκε στις 21 Μαρτίου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο∙  

– την Ημέρα Επιχειρηματικότητας, στις 31 Μαρτίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από δέκα υποτρόφων∙  

– την ημερίδα «Η Εικόνα της Πόλης», στις 9 Ιουνίου∙  

– το πρόγραμμα «Επανακατοικήσεις» και τη δημόσια παρουσίασή του∙

– την πολυμεσική έκθεση για την Ελληνική Γλώσσα, που θα φιλοξενηθεί στη Βουλή∙  

– τη δράση παιδείας «Έλα μαζί μας», η οποία απευθύνεται σε μαθητές σχολείων της Αττικής.

Ακολούθησαν η παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας και η κλήρωση των δώρων, που συνοδεύθηκαν από ένα πακέτο φιλίας της Στέγης. Η βραδιά κορυφώθηκε μουσικά με το συγκρότημα Penny and the Swingin’ Cats και έκλεισε χορευτικά με τους καλύτερους οιωνούς για το 2015. Ένα πρωτότυπο δώρο μας περίμενε όλους στην έξοδο – ένα διακοσμητικό/χρηστικό αντικείμενο γραφείου με το λογότυπο του Συνδέσμου. Αποχαιρετιστήκαμε όλοι, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη ενδιαφέρουσα εκδήλωση του Συνδέσμου, που θα μας ενώσει και πάλι.

Λήδα Μπουζάλη


Κάντε κλικ επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

Κορυφή της σελίδας