Σημείωμα
Η Αθήνα στο επίκεντρο των προσεχών δράσεων του Συνδέσμου

Η Αθήνα έχει την τιμητική της στις δράσεις του Συνδέσμου έως το καλοκαίρι. Καταρχάς, ο Σύνδεσμος συμμετέχει στις παράλληλες δράσεις της εικαστικής έκθεσης «Strange cities – Athens», η οποία εγκαινιάστηκε στις 20 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τα τέλη Ιουνίου 2015, στο κτήριο της Διπλαρείου Σχολής στην Πλατεία Θεάτρου: πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, η υπότροφος Μυρτώ Κιούρτη και άλλοι αρχιτέκτονες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Επανακατοικήσεις», δίνοντας συμβουλές για τη διαμόρφωση του προσωπικού μας χώρου. Αναλυτική παρουσίαση, τόσο για την έκθεση, όσο και για τις «Επανακατοικήσεις», θα διαβάσετε στο επόμενο τεύχος του ΑΩ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε επίσης την πραγματοποίηση της εκδήλωσης του Συνδέσμου με θέμα «Η Εικόνα της Πόλης», την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Η ημερίδα θα ασχοληθεί με την πόλη της Αθήνας ως δημιουργικό έναυσμα για αναπαραστάσεις του αστικού και του περιαστικού τοπίου, σε μια διαλεκτική σχέση με τη βιωματική εμπειρία της καθημερινότητας, την ιστορία και τους μύθους, τον δημόσιο χώρο και την ετεροτοπία. Κεντρικός ομιλητής, ο Jean-Philippe Garric, καθηγητής Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Paris I – Panthéon-Sorbonne.

Στο κέντρο της πρωτεύουσας θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, στον οποίο η ομάδα των υποτρόφων συμμετέχει με το σήμα και τα χρώματα του Συνδέσμου, στους αγώνες των 3, των 5 και των 20 χιλιομέτρων. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή προετοιμασία για τον επόμενο Μαραθώνιο το φθινόπωρο!

Ο Σύνδεσμος διοργανώνει, ακόμη, την ανοιξιάτικη πεζοπορία του, η οποία φέτος θα γίνει στην Πάρνηθα, στα μέσα Μαΐου, αλλά και το καλοκαιρινό πάρτυ του, που προγραμματίζεται για τις 4 Ιουλίου σε χώρο που θα μας ανακοινωθεί με τη σχετική πρόσκληση.

Τέλος, ανακατατάξεις υπάρχουν στο ΔΣ του Συνδέσμου. Μετά την παραίτηση του Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος εξελέγη βουλευτής, τη θέση του Ταμία αναλαμβάνει ο Νικόλας Τσουκαλάς και τη θέση του Αναπληρωτή Ταμία, την οποία κατείχε προηγουμένως ο Νικόλας Τσουκαλάς, αναλαμβάνει το μέλος Νίκος Δέγλερης. Δέκατο πέμπτο μέλος στο ΔΣ γίνεται ο πρώτος επιλαχών στις τελευταίες εκλογές Παύλος Σαράφης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Λήδα Μπουζάλη

 


..