Ζωή στο πόντιουμ!
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΛΛΟΥΧΟΣ
   

Είναι νέα, με γερές σπουδές (διδακτορικό στις Μusical Arts, Artist Diploma στη Διεύθυνση Ορχήστρας, πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Πιάνο) και έχει ήδη στο ενεργητικό της εξαιρετικές επαγγελματικές επιδόσεις σε πολλά και διαφορετικά μουσικά πεδία. Τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, η Ζωή Ζενιώδη έχει πετύχει πολλά σε λίγο χρόνο!

Ως σολίστ πιάνου δίνει επιτυχημένες συναυλίες σε σπουδαία φεστιβάλ και αίθουσες ανά τον κόσμο (Purcell Room και Saint Martin-in-the-Fields στο Λονδίνο, Φεστιβάλ του Μονπελιέ, Internationale Theater στη Φρανκφούρτη, Αίθουσα Συναυλιών Lisinski στην Κροατία, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», Εθνική Λυρική Σκηνή κ.ά.), με προτίμηση όχι μόνο στις σόλο εμφανίσεις αλλά και στη μουσική δωματίου ή στις θεματικές συνεργασίες με τραγουδιστές. 

Ως μαέστρος έχει εμφανιστεί με σπουδαίες ορχήστρες, όπως η Συμφωνική του Κλίβελαντ, η Φιλαρμονική του Μπρνο, η Sinfonietta της Στοκχόλμης, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Ισπανίας, η New Philharmonic της Φλόριντα των ΗΠΑ, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ, με την οποία τη θαυμάσαμε στις 14 Δεκεμβρίου 2014 και τηλεοπτικά, να προτείνει και να διευθύνει ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα με έργα Αμερικανών συνθετών, στο πλαίσιο του επιτυχημένου προγράμματος «Μουσική Γεωγραφία», το οποίο μεταδίδεται από την τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ κάθε Κυριακή μεσημέρι. 

Πάνω στο πόντιουμ η Ζωή Ζενιώδη δείχνει σίγουρη, ακριβής, συναρπαστική, με ενέργεια που εμπνέει. Ορίζει το ύφος και τις παραμέτρους της ερμηνείας με σαφήνεια, δημιουργική ένταση και ευγένεια. Ζητά από τους μουσικούς της ορχήστρας και αποσπά τα ανταποδοτικά δώρα της καλής τους συνεργασίας – όπως άλλωστε συμβαίνει και στις ορχήστρες-οργανισμούς των ΗΠΑ με τις οποίες η Ζενιώδη έχει σταθερή συνεργασία, δηλαδή την Ορχήστρα Alhambra (της οποίας είναι καλλιτεχνική διευθύντρια και βασική μαέστρος), τη Συμφωνική Ορχήστρα Broward (μουσική διευθύντρια) ή τη Florida Grand Opera, στην οποία ήδη κατέχει θέση μαέστρου. Συνεργάζεται επίσης με σύνολα σύγχρονης μουσικής, όπως οι ARTéfacts Ensemble, τους οποίους και έχει διευθύνει σε παραγωγές στην Ελλάδα. 

Πλούσια και η δισκογραφική της παρουσία ως μαέστρου, με τρεις παραγωγές στη γνωστή εταιρεία Αlbany Records, με τη Φιλαρμονική του Μπρνο το 2014, καθώς και τη γνωστή πανεπιστημιακή Συμφωνική Ορχήστρα Frost. Η Ζωή Ζενιώδη έχει ήδη συνδέσει το όνομά της με ερμηνείες έργων σημαντικών συνθετών, εκπροσώπων της σύγχρονης αμερικανικής σκηνής, όπως ο Thomas Sleeper (μέντοράς της και σπουδαίος μαέστρος, ο οποίος της εμπιστεύθηκε τα έργα του XENIA και Translucence) και ο Frank Ticheli (η Ζωή Ζενιώδη δισκογράφησε το έργο του An American Dream, θέμα και της διδακτορικής της διατριβής: έναν ορχηστρικό κύκλο επτά τραγουδιών διάρκειας περίπου 40 λεπτών, από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια και δομή στην ιστορία της αμερικανικής μουσικής).

Σε ό,τι αφορά τις δισκογραφικές καταθέσεις και τη συναυλιακή παρουσία της Ζωής Ζενιώδη ως πιανίστριας ή μαέστρου, η μουσικοκριτική την αντιμετωπίζει πολύ θετικά και μιλά για «μουσικό που θα ανέβει σίγουρα και γρήγορα» (Τhe Classical Review, 2/9/2011) ή για ερμηνεία «χωρίς φόβο, με μουσική ευαισθησία, είτε όταν παίζει σε ταχύτητες φωτός είτε όταν δημιουργεί απαλά ιμπρεσιονιστικά εφέ» (South Florida Classical Review, 25/3/2013).

Ζωή Ζενιώδη: ενθουσιώδης, με δημιουργική άποψη, με ικανότητες οδηγού και συνεργάτιδας, με στέρεο ακαδημαϊκό υπόβαθρο και ενεργό συμμετοχή στο σύγχρονο γίγνεσθαι. Δίνει το παρών και ταυτόχρονα την υπόσχεση για πολύ σπουδαία πράγματα! 


Περισσότερες πληροφορίες, στον προσωπικό της ιστότοπο

 
Κάντε κλικ επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

Κορυφή της σελίδας