Η νέα ιστοσελίδα, πολύτιμο εργαλείο για τα μέλη του Συνδέσμου
   

Ένα νέο πολύτιμο εργαλείο συνεργασίας, πληροφόρησης και δικτύωσης διαθέτει από το περασμένο φθινόπωρο ο Σύνδεσμος Υποτρόφων. Η νέα ιστοσελίδα του είναι γεγονός: πλουσιότερη, πληρέστερη, δυναμική και φιλική προς τον χρήστη. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι τα δύο επίπεδα πληροφόρησης και επικοινωνίας που προσφέρει: ένα γενικό, στο οποίο έχει πρόσβαση κάθε απλός επισκέπτης, και ένα δεύτερο, ειδικό, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στα μέλη του Συνδέσμου.  

Το πρώτο επίπεδο παρουσιάζει το προφίλ, τις δομές λειτουργίας, καθώς και τις επικείμενες εκδηλώσεις οι οποίες είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό: Ποιοι Είμαστε, Εκδηλώσεις, Τα Νέα Μας. Στόχος του είναι, επίσης, να παρουσιάσει σταδιακά όλο το διάθεσιμο υλικό για το έργο του Συνδέσμου. Στο δεύτερο, «Μόνο για Μέλη», επίπεδο αποκτούμε πρόσβαση ως υπότροφοι μέσω του προσωπικού κωδικού μας, ο οποίος μας είχε σταλεί με email στα τέλη Οκτωβρίου 2014, προκειμένου να κάνουμε την αρχική μας εγγραφή και να δημιουργήσουμε το προφίλ μας. Εάν δεν μπορούμε να βρούμε εκείνον τον κωδικό θα πρέπει να απευθυνθούμε στη Γραμματεία του Συνδέσμου, στη Χαρά Σύρου (hsyrou.contact@onassis.gr), για να μας δώσει έναν καινούργιο κωδικό. 

Εισερχόμενοι στο επίπεδο «Μόνο για Μέλη» θα μπορούμε πλέον να ενημερωνόμαστε σχετικά με τα προγράμματα και τις δράσεις του Συνδέσμου που αφορούν αποκλειστικά τα μέλη, όπως είναι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το ετήσιο καλοκαιρινό πάρτι, τα προγράμματα χορηγιών και ενισχύσεων για μέλη του Συνδέσμου κ.ά.

Η χρησιμότητα της νέας ιστοσελίδας δεν περιορίζεται, όμως, μόνο σε αυτό. Το επίπεδο «Μόνο για Μέλη» περιέχει την πλήρη βάση δεδομένων των μελών του Συνδέσμου και παρέχει στους υποτρόφους τη δυνατότητα αλληλογνωριμίας και επικοινωνίας. Πατώντας το κουμπί Μέλη, μπορούμε να αναζητήσουμε άλλα μέλη του Συνδέσμου, με βάση το ονοματεπώνυμο, τον κλάδο σπουδών τους, τη χώρα διαμονής τους ή το έτος υποτροφίας τους. Κάθε υπότροφος παρουσιάζεται με το δικό του προφίλ, σημειώνοντας στα αντίστοιχα πεδία τις πληροφορίες που θέλει να μοιραστεί με την κοινότητα του Συνδέσμου (το έτος υποτροφίας, το Πανεπιστήμιο όπου φοίτησε, τον κλάδο και το επίπεδο των σπουδών του, την ειδικότητά του, το επάγγελμα και την τρέχουσα απασχόλησή του, τη χώρα διαμονής του, το email και την προσωπική ιστοσελίδα που τυχόν διαθέτει). Έχει επίσης τη δυνατότητα να αναρτήσει το σύντομο βιογραφικό και τη φωτογραφία του. Κάθε προφίλ εμφανίζει στο κάτω μέρος τη δυνατότητα σύνδεσης με τους προσωπικούς λογαριασμούς του υποτρόφου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Η ιστοσελίδα των μελών του Συνδέσμου επιδιώκει να ενισχύσει την ενημέρωση και την επικοινωνία μεταξύ τους, προσφέροντας πληροφορίες και ενθαρρύνοντας τα μέλη να χρησιμοποιούν τους ήδη υπάρχοντες λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως ενεργοί χρήστες. Η ανάρτηση των πληροφοριών και η διαμόρφωση του προφίλ μας εναπόκειται σε εμάς τους ίδιους. Ας κινητοποιηθούμε, λοιπόν, όλοι για να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων και ας εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες προβολής, ανταλλαγής πληροφοριών και συνεργασιών που μας παρέχει.

Το ευρετήριο των μελών του Συνδέσμου είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο – όπως, για παράδειγμα, όταν θέλουμε να αναζητήσουμε αξιόπιστους συνεργάτες για ένα διεπιστημονικό συνέδριο που τυχόν διοργανώνουμε, ενδιαφερόμενους για να προσκαλέσουμε σε μια εκδήλωση συναφούς θεματικής, άτομα που έχουν σπουδάσει στο ίδιο πανεπιστήμιο με εμάς, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε χώρο παρόμοιο με τον δικό μας προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις, εμπειρίες κ.ά.

Επιπλέον, στην ενότητα Τα Νέα των Μελών μπορούμε να βρούμε ανακοινώσεις, όπως νέες εκδόσεις, επικείμενες διαλέξεις ή προσφορές των συνυποτρόφων μας, όπως είναι τα δωρεάν μαθήματα κλασικού τραγουδιού που προσφέρει αυτόν τον καιρό το μέλος Έλενα Παπανικολάου. Τις δικές μας ειδήσεις και προσφορές τις κοινοποιούμε αντιστοίχως από την ενότητα Μοιράσου τα Καλά Νέα, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία.

Όσον αφορά την ευρύτερη επαφή των υποτρόφων με τον Σύνδεσμο, η νέα ιστοσελίδα μάς διευκολύνει να συνδεθούμε εύκολα με τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Συνδέσμου και των συνυποτρόφων μας. Έχει εύκολες, άμεσες και κατανοητές λειτουργίες, οι οποίες υπηρετούν τους σκοπούς της εξωστρέφειας και της εσωτερικής υποκίνησης. Πατώντας στα σχετικά εικονίδια, στο επάνω δεξιό μέρος της ιστοσελίδας, μεταφερόμαστε αμέσως στους αντίστοιχους λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων: 

Facebook

LinkedIn (Από το προφίλ Onassis Scholars’ Association κάνουμε αίτημα στο κλειστό ομώνυμο group.)

Twitter

YouTube

Το εξαιρετικό αποτέλεσμα είναι προϊόν της πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας η οποία ανέλαβε να οργανώσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το έργο. Η ομάδα περιέλαβε πολλά μέλη του ΔΣ και εξωτερικούς συνεργάτες. Η δημιουργική ομάδα Make Ends Meet (MEM) ανέλαβε τον συντονισμό του έργου, καθώς και την ανάπτυξη του περιεχομένου, των κειμένων και των τίτλων, ανάλογα με το ύφος του Συνδέσμου και σε συνεννόηση πάντοτε με την ομάδα εργασίας που διορίστηκε εκ μέρους του ΔΣ (Τίνα Αρχοντίκη, Παυλίνα Σπανδώνη, Μυρτώ Κιούρτη, Λήδα Μπουζάλη).

Η υπεύθυνη σχεδιασμού Ιφιγένεια Βασιλείου, βραβευμένη με το Ελληνικό Βραβείο Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ) για πολλά από τα έργα της, επιδίωξε να δώσει φρέσκια πνοή στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου, με χρώματα ήπια και δροσερά και με χώρους που «αναπνέουν» ανάμεσα στις διάφορες ενότητες. Η γραφιστική εκδοχή που πρότεινε η σχεδιάστρια, χαρακτηριστική του στυλ μιας εφημερίδας, ήταν και αυτή που επέλεξε τελικά το ΔΣ του Συνδέσμου.

Για την εφαρμογή των ιδεών και των σχεδίων, καθώς και για την άρτια λειτουργία της ιστοσελίδας, υπεύθυνος είναι ο προγραμματιστής Θάνος Ελευθεράκος. Την επεξεργασία της βάσης δεδομένων των μελών του Συνδέσμου έφερε σε πέρας η ειδική ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε από το ΔΣ: Βασίλης Γκίκας, Νίκος Δέγλερης, Γιώργος Μαυρωτάς. Και όλα αυτά, πάντοτε με την υποστήριξη και την ενθάρρυνση της Γραμματείας του Συνδέσμου και του προέδρου Θοδωρή Αναγνωστόπουλου.

Ας αγκαλιάσουμε, λοιπόν, τη νέα ιστοσελίδα και ας την κάνουμε κομμάτι της ηλεκτρονικής μας καθημερινότητας!

Κορυφή της σελίδας