Υποτροφίες για αλλοδαπούς

Στις 31 Ιανουαρίου 2015 λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών προς αλλοδαπούς. Ειδικότερα, το Ίδρυμα Ωνάση έχει προκηρύξει το 21ο Ετήσιο Πρόγραμμα Ερευνητικών Χορηγιών και Εκπαιδευτικών Υποτροφιών, το οποίο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2015 και απευθύνεται σε αλλοδαπούς, μέλη εθνικών Ακαδημιών, πανεπιστημιακούς καθηγητές όλων των βαθμίδων, κατόχους διδακτορικού τίτλου, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και υποψήφιους διδάκτορες. Κατ' εξαίρεση και κατά περίπτωση, το πρόγραμμα δέχεται και Έλληνες της διασποράς, δεύτερης γενιάς, καθώς και Έλληνες μόνιμους κατοίκους εξωτερικού που φοιτούν ή εργάζονται σε αλλοδαπά πανεπιστήμια επί περισσότερο από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια, αναλόγως της κατηγορίας της υποτροφίας.

Απευθύνεται επίσης στους Κύπριους πολίτες που έχουν σπουδάσει και κατοικούν εκτός Ελλάδας και είναι πανεπιστημιακοί, κάτοχοι διδακτορικού τίτλου και μεταδιδακτορικοί ερευνητές.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού στο εξωτερικό, προσβλέποντας στη δημιουργία και την ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της αλλοδαπής ακαδημαϊκής κοινότητας και τους Έλληνες ομολόγους τους.

Στα 19 χρόνια λειτουργίας του προγράμματος (1995–2014) έχουν δοθεί περίπου 800 ερευνητικές χορηγίες και εκπαιδευτικές υποτροφίες, ύψους άνω των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Οι αιτήσεις συμπληρώνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος ή αποστέλλονται σε έντυπη μορφή μέσω ταχυδρομείου 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Υποτροφιών προς Αλλοδαπούς στο τηλέφωνο: 210 37 13 000.