Σημείωμα

Με ιδιαίτερη ανυπομονησία περιμένουμε όλοι οι υπότροφοι το ετήσιο ραντεβού μας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου, στις 28 Φεβρουαρίου 2015 στο Ελαιών loft στην περιοχή του Ελαιώνα. Είμαστε σίγουροι πως το ΔΣ του Συνδέσμου θα έχει ετοιμάσει, όπως πάντα, μια υπέροχη εκδήλωση, δίνοντάς μας την ευκαιρία να συναντήσουμε και πάλι τους γνωστούς μας συνυπότροφους, να αποκτήσουμε νέες φιλίες, να αγκαλιάσουμε τους νέους υποτρόφους που εισέρχονται για πρώτη φορά στην οικογένεια του Συνδέσμου, καθώς και να κερδίσουμε δώρα! 

Από τον χώρο της εκδήλωσης θα λείπει φέτος το γνωστό τραπεζάκι του ταμείου, αφού, όπως έχουμε ήδη ενημερωθεί ηλεκτρονικά, το ΔΣ και η Γενική Συνέλευση της 29ης Σεπτεμβρίου 2014 αποφάσισαν την αναστολή της ετήσιας συνδρομής στον Σύνδεσμο Υποτρόφων για το 2015.

Εκτός από τις τακτικές συναντήσεις μας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συνδέσμου, η αλληλογνωριμία μας διευκολύνεται πλέον σημαντικά χάρις στο χρήσιμο εργαλείο που μας προσφέρει η νέα ιστοσελίδα του Συνδέσμου. Εισερχόμαστε στον τομέα «Μόνο για Μέλη» με τον προσωπικό κωδικό που μας είχε σταλεί στα τέλη Οκτωβρίου (εάν τον έχουμε χάσει, απευθυνόμαστε στη Γραμματεία του Συνδέσμου), βρίσκουμε το όνομά μας και εμπλουτίζουμε το προφίλ μας με τα προσωπικά μας στοιχεία και τις πληροφορίες για τις σπουδές, τις επαγγελματικές δραστηριότητες και το πλήρες βιογραφικό μας. Τα στοιχεία αυτά είναι ορατά μόνο στα μέλη του Συνδέσμου. Επιπλέον, με το κουμπί αναζήτησης μπορούμε να εντοπίσουμε άλλους υποτρόφους, να διασυνδεθούμε και να εμπλουτίσουμε το δίκτυό μας. Ας εκμεταλλευτούμε, λοιπόν, αυτό το χρήσιμο εργαλείο που μας παρέχει ο Σύνδεσμος!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε την Ημέρα Επιχειρηματικότητας «Αλέξανδρος Ωνάσης», την οποία θα διοργανώσει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων, επιβεβαιώνοντας τη σημασία που δίνει το ΔΣ του στον τομέα της επιχειρηματικότητας, έναν από τους έξι πυλώνες της δράσης του. Θα είναι μια διαδραστική ημερίδα, βασισμένη στις ομιλίες επιτυχημένων έμπειρων αλλά και νεότερων επιχειρηματιών. Στόχος του ΔΣ είναι η ημερίδα αυτή να αποτελέσει την πρώτη από μια σειρά τακτικών αντίστοιχων πρωτοβουλιών και να δημιουργήσει μια κοινότητα ενδιαφερομένων γύρω από την επιχειρηματικότητα. Στο κάλεσμα του ΔΣ για συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή ανταποκρίθηκε ικανός αριθμός υποτρόφων που ασχολούνται επαγγελματικά με τομείς που άπτονται της επιχειρηματικότητας. Θα είμαστε όλοι στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 31 Μαρτίου 2015, για να αγκαλιάσουμε αυτή την καίριας σημασίας πρωτοβουλία του Συνδέσμου.

Έως τα τέλη Ιουνίου αναμένεται, τέλος, να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ποταμός ο τόμος με επιλεγμένα κείμενα από την ημερίδα με τίτλο «Η φωτογραφημένη πόλη», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος στις 26 Νοεμβρίου 2013. Θα περιλαμβάνει, επίσης, μέρος των εικόνων που προβλήθηκαν στην ημερίδα, μαζί με ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό. Είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη στη σειρά των εκδόσεων του Συνδέσμου.

Λήδα Μπουζάλη

 


..