Πρόσκληση για συμμετοχή μελών ως εισηγητών στο 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης & Καινοτομίας

 
Ο Σύνδεσμoς Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση θα υποστηρίξει τη διοργάνωση του δεύτερου Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας (Athens Science Festival 2015) για το ευρύ κοινό.  
 
Το 2ο ASF θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, από τις 17 έως τις 22 Μαρτίου 2015, και το κεντρικό του θέμα θα είναι «Επιστήμη και Τεχνολογία: από τη θεωρία στην πράξη». Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις και θα απευθύνεται σε κάθε ηλικία. Συγκεκριμένα θα περιέχει πειράματα και διαδραστικά εργαστήρια, συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια (workshops), εκθέσεις, ομιλίες κτλ. ενώ θα προσκληθούν να συμμετάσχουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες.
 
Το φεστιβάλ οργανώνουν ο εκπαιδευτικός οργανισμός "Επιστήμη Επικοινωνία - SciCo", το Βρετανικό Συμβούλιο, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων "INNOVATHENS", ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και το Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με πλειάδα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.
 
Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω θεματικές:
 
Αστρονομία και Διάστημα / Φυσική / Χημεία / Γεωλογία / Βιολογία / Βιοεπιστήμες / Επιστήμες Υγείας / Επιστήμες Περιβάλλοντος / Μαθηματικά
Αειφόρος Ανάπτυξη / Επιστήμη Υλικών / Ρομποτική / Διατροφή / Πληροφορική και Ψηφιακή Τεχνολογία / Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα / Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης / Επιστήμη και Τέχνη.
 
Απευθύνουμε πρόσκληση στους υποτρόφους μας, των οποίων τα πεδία ενδιαφερόντων σχετίζονται με τις παραπάνω θεματικές, να συμμετάσχουν ενεργά στο Φεστιβάλ ως εισηγητές ή διοργανωτές ενοτήτων. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στα πρότυπα των αντιστοίχων της  Νέας Υόρκης και του Cheltenham της Μ. Βρετανίας. 
 
Για τη συμμετοχή σας στη διοργάνωση του ASF2015 παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής.

 
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήσετε στο kyriazi@scico.gr.
Μπορείτε, επίσης, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Athens Science Festival 2015. 
Ευχαριστούμε,
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου