Τρέξαμε για... καλό στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ
   

Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων συμμετείχε για πρώτη φορά, στο πλευρό της ΕΛΕΠΑΠ, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2014. Σαράντα επτά υπότροφοι συγκρότησαν την ομάδα του Συνδέσμου στις τρεις κατηγορίες συμμετοχών: τον Μαραθώνιο Δρόμο, τα 10 χιλιόμετρα και τα 5 χιλιόμετρα. 

Βασικοί στόχοι της συμμετοχής του Συνδέσμου στη διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ ήταν, αφενός, η υποστήριξη και προβολή του έργου της ΕΛΕΠΑΠ και, αφετέρου, η σύσφιξη των κοινωνικών δεσμών των υποτρόφων μέσω της άθλησης. «O Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μια ξεχωριστή εκδήλωση για την ΕΛΕΠΑΠ», δήλωσε η Μαριάννα Μόσχου, πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ και γραμματέας του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση, «ένας ύμνος στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη. Φέτος ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή που είχαμε κοντά μας, στη μεγάλη ομάδα των δρομέων μας, τα Μέλη του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, που έτρεξαν με πάθος και αγάπη για τα παιδιά με αναπηρία της ΕΛΕΠΑΠ. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και τους θέλουμε σταθερά κοντά μας, σε όλες τις δράσεις μας».

Υπεύθυνος για τη δράση εκ μέρους του ΔΣ ήταν ο Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ υπεύθυνος συντονισμού και προϊστάμενος του έργου ήταν ο υπογράφων. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του περασμένου έτους ξεκίνησαν οι διερευνητικές προσπάθειες για την εύρεση προπονητικού επιτελείου, το οποίο θα αναλάμβανε την προετοιμασία της Ομάδας Υποτρόφων. Παράλληλα, υποβλήθηκαν οι αρχικές συμμετοχές υποτρόφων, οι οποίες, μέσα στον Σεπτέμβριο, οριστικοποιήθηκαν σε 47 συνολικά. 

Συγκεκριμένα, στη Μαραθώνια Διαδρομή συμμετείχαν ο Λευτέρης Μαστροθεόδωρος, ο Νικόλας Τσουκαλάς και ο Ηλίας Καπερώνης. Στα 10 χλμ έτρεξαν ο Αλέξανδρος Νικολόπουλος, η Χαρίκλεια Καρακώστα, ο Φώτης Σταυρόπουλος, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γιάννης Χατζηνικολάου, ο Κωνσταντίνος Σύριος, ο Κωνσταντίνος Τασούλης, ο Φίλιππος Οικονόμου, η Αθηνά Χατζή, η Έρη Μπιζάνη, η Σοφία Δούκα, η Παναγιώτα Μπιτζελέρη, η Ευθυμία Χασιώτη, η Παυλίνα Σπανδώνη, ο Μαρίνος Γιαννόπουλος, ο Πέτρος Παπαδόπουλος και ο υπογράφων. Στα 5 χλμ έλαβαν μέρος ο Μιχάλης Γιαλούρης, ο Αντώνης Μουντούρης, ο Στέλιος Κονταρίνης, ο Σπύρος Φλωράτος, η Ιωάννα Δρέσιου, η Ελένη Πετρίδου, η Μαρία-Ελένη Βογιατζή, ο Δημήτρης Βασιλάκης, η Έλενα Λαζαρέτου, ο Γιώργος Κοντόπουλος, η Αθηνά Ζώρζου, η Κρινιώ Γιαννίκου, η Μαρία Ντόκα, η Βίκυ Γεροντοπούλου, ο Ανδρέας Καραμολέγκος, ο Νίκος Στεργίου, η Βασιλική Τζοάννου, η Χριστίνα Παπαγεωργίου, η Αγγελίνα Μπασλάρη, η Διονυσία Αδαμοπούλου, η Τίνα Αρχοντίκη, η Ευαγγελία Γκρίμπα, η Ελισάβετ Βαφειαδάκη, η Γεωργία Πολυχρονοπούλου και ο Γρηγόρης Μπερσίμης. 

Τον Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι ομαδικές προπονήσεις με υπεύθυνο τον Γρηγόρη Αμβράζη, αθλητή ο οποίος διακρίθηκε με την Ολυμπιακή Ομάδα του κανό-καγιάκ το 2004 στην Αθήνα. Η πρώτη ομαδική προπόνηση πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου στην Αίγλη του Ζαππείου και ακολούθησε σειρά άλλων συναντήσεων σε άλλους κατάλληλους προπονητικούς χώρους. 

Με βασικό γνώμονα τον κοινωνικό χαρακτήρα της, η συγκεκριμένη δράση, κατά γενική ομολογία, πέτυχε τον στόχο που με συνεχείς προσπάθειες καλλιεργεί το ΔΣ του Συνδέσμου: τη συμβολή στην κοινωνική συναναστροφή, τις επαφές και την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των μελών του Συνδέσμου. Χάρις στις εβδομαδιαίες ομαδικές προπονήσεις που διοργανώθηκαν σε διάφορα αθλητικά κέντρα της Αθήνας, τα μέλη της ομάδας μπόρεσαν να γνωριστούν καλύτερα και να συσφίξουν τις σχέσεις τους μέσω της ευγενούς άμιλλας.

Η απόλυτα επιτυχημένη ομαδική συμμετοχή στη διοργάνωση του «Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας 2014» αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου, η οποία υπόσχεται πολλά για το μέλλον. Είναι βέβαιο ότι η θετική αυτή εμπειρία θα συντελέσει στην ανάπτυξη του θεσμού στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων του Συνδέσμου. 

Κάντε κλικ επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

Κορυφή της σελίδας