Οι υπότροφοι Syn-πράττουν σε ένα θεατρικό φεστιβάλ

Ένα «φεστιβάλ πολλών πράξεων» με τίτλο SynPraxis διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Υποτρόφων την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 στο Σύγχρονο Θέατρο της Αθήνας, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους από το πρωί ώς το βράδυ σε έναν μαραθώνιο θεάτρου και χορού, με τη συμμετοχή πολλών γνωστών υποτρόφων καλλιτεχνών.

Ήταν ένα ολοήμερο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών και περιλάμβανε έξι παραστάσεις – έργα μελών του Συνδέσμου για όλες τις ηλικίες: από παιδικές παραστάσεις έως δρώμενα από και για άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και «ιδιωτικές» παραστάσεις των επτά ατόμων! Κοινός παρονομαστής των παραστάσεων αυτών, οι συμπράξεις τόσο σε καλλιτεχνικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της σύνδεσης σκηνής και πλατείας, καλλιτέχνη και θεατή. Το πρωτότυπο αυτό φεστιβάλ περιέλαβε μια πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών καλώντας μας να συμμετάσχουμε σε μια σειρά από μοναδικές διαδραστικές εμπειρίες.

Αφετηρία από τους πολύ μικρούς φίλους του Συνδέσμου, στους οποίους και απευθυνόταν η πρώτη παράσταση, με τίτλο Μαμά μου, ΜΟΥ!, μια παράσταση θεάτρου κούκλας από την Εμμανουέλα Καποκάκη, για παιδιά από δύο έως έξι ετών και τις μαμάδες τους.

Η επόμενη παράσταση/εργαστήριο χορού, με τη συμμετοχή παιδιών με ειδικές ανάγκες του ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες, είχε τίτλο Σύζευξη ζωής και διοργανώθηκε από τη χορογράφο και χορεύτρια Ντορίνα Καλεθριανού.

Η χορογράφος και χορεύτρια Θεοδοσία Σουρέλου παρουσίασε στη συνέχεια μιαν ανοικτή πρόβα/performance με τίτλο Once upon a time και ακολούθησε το Ξέρω πού πάω, μια επαναλαμβανόμενη performance/συνάντηση για επτά θεατές από τον σκηνοθέτη Ευριπίδη Λασκαρίδη.

Η σκηνοθέτρια Έλενα Τιμπλαλέξη μάς προσκάλεσε αμέσως μετά σε μια performance/βίντεο-εγκατάσταση με τίτλο Jizzcake, ενώ η τελευταία ενότητα, την οποία επιμελήθηκε η χορογράφος Τζένη Αργυρίου, ήταν μια παραστατική διάλεξη με τίτλο Παρ-ουσ-ίαση.

Πιο αναλυτικά οι παραστάσεις θα παρουσιαστούν στο επόμενο τεύχος του ΑΩ.

 


..