Σημείωμα
Εξωστρέφεια

Η ενίσχυση της εξωστρέφειας του Συνδέσμου και η διεκδίκηση ενός πιο δυναμικού ρόλου απέναντι στα ζητήματα που αφορούν ευρύτερα την κοινωνία βρίσκονται στις πρώτες προτεραιότητες του Διοικητικού του Συμβουλίου. Σημαντική κίνηση προς την κατεύθυνση αυτήν αποτελεί και η πρώτη Συνέντευξη Τύπου, την οποία διοργανώνει ο Σύνδεσμος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. H διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση, Έφη Τσιότσιου, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, παρουσιάζουν το πλούσιο πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων των επόμενων μηνών, που θα δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ του Συνδέσμου Υποτρόφων και του κοινού σε τομείς όπως η παιδεία, οι τέχνες, οι επιστήμες και η επιχειρηματικότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δράση «Έλα μαζί μας», μια εθελοντική προσφορά δράσεων παιδείας και πολιτισμού προς τα σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας, για την οποία έχουν ήδη ενημερωθεί οι υπότροφοι. Το πρόγραμμα αυτό, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους του Τύπου με περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην ίδια Συνέντευξη Τύπου θα ανακοινωθεί και η δημιουργία της νέας ιστοσελίδας του Συνδέσμου, η οποία περιλαμβάνει δύο μέρη: καταρχάς, ενημερώνει κάθε επισκέπτη της ιστοσελίδας για τις μελλοντικές εκδηλώσεις μας οι οποίες θα είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό, ενώ, επιπλέον, ένας ιδιαίτερος χώρος, μόνο για τα μέλη, θα είναι διαθέσιμος τόσο για την ενημέρωση των υποτρόφων σχετικά με δράσεις που τους αφορούν όσο και για τη μεταξύ τους επικοινωνία. 

Η εξωστρέφεια μπορεί να οδηγήσει τον Σύνδεσμο και εκτός συνόρων, σε συνεργασίες με σημαντικούς ακαδημαϊκούς οργανισμούς, μέσω υποτρόφων οι οποίοι συνδέονται ήδη με αυτούς. Αυτές οι υψηλού επιπέδου συνεργασίες μπορούν να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας μεταξύ διακεκριμένων υποτρόφων και επιστημονικών φορέων μεγάλου κύρους.

Κινητήρια δύναμη των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος παραμένει πάντοτε η προθυμία των υποτρόφων να επιστρέψουν στην κοινωνία τις γνώσεις και τις δυνατότητες που απέκτησαν χάρις στην ευεργεσία του Ιδρύματος Ωνάση.

Λήδα Μπουζάλη

 


..