Η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου
ΓΡΑΦΕΙ Η ΛΗΔΑ ΜΠΟΥΖΑΛΗ

Ο απολογισμός του δωδεκάμηνου που πέρασε και ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς ήταν το θέμα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Υποτρόφων, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 στην αίθουσα «Χριστίνα Ωνάση» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Τη Συνέλευση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου, ο οποίος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το έργο που έχει επιτευχθεί. «Ο Σύνδεσμος», τόνισε, «κάνει εξαιρετική δουλειά, έχει δείξει τα φόντα του και μπορεί να συμμετέχει στο έργο της Στέγης».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Παναγιώτης Αλεξάκης, έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο του Συνδέσμου, Θοδωρή Αναγνωστόπουλο, ο οποίος έκανε τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του τρέχοντος Διοικητικού Συμβουλίου, προβάλλοντας παράλληλα ένα βίντεο με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις αυτές. «Ο χρόνος που πέρασε ήταν μια εξαιρετική εμπειρία», είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, «δουλέψαμε εθελοντικά και οι 15 και πιστεύω πως βγήκε ένα καλό αποτέλεσμα». 

Ειδικότερα, το περασμένο δωδεκάμηνο ο Σύνδεσμος πραγματοποίησε 16 δράσεις, από τις οποίες μερικές αποτελούσαν εκδηλώσεις που είχε αποφασίσει το προηγούμενο ΔΣ ενώ άλλες ήταν νέες: ξεναγήσεις, εκδρομές, πάρτυ, συναντήσεις επαγγελματικών ομάδων υποτρόφων, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, συμμετοχή σε επιστημονικά φεστιβάλ και ημερίδες.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε ο απολογισμός του ενημερωτικού δελτίου ΑΩ από την υπογράφουσα, ο οικονομικός απολογισμός από τον ταμία του Συνδέσμου Γιώργο Μαυρωτά, ενώ ο Επαμεινώνδας Μπικάκης παρουσίασε την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, στην οποία συμμετείχε μαζί με την Μαίρη Γκικάκη και τον Ηλία Κούτσικο.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, τον λόγο έλαβαν πολλά μέλη του Συνδέσμου, μεταξύ των οποίων η γενική γραμματέας του Συνδέσμου Δέσποινα Σχοινά, ο ενδοκρινολόγος Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οικονομολόγος Θεόδωρος Κουτμερίδης και ο στρατιωτικός-κοινωνιολόγος Δημήτρης Σμοκοβίτης, με ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις ως προς τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου ή ενδεχόμενες συνεργασίες του με άλλους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και προς τις κατευθύνσεις αυτές κατέθεσαν πρωτότυπες ιδέες και απόψεις.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό των δράσεων της επόμενης χρονιάς, ανακοινώθηκε ότι στις 15 Οκτωβρίου θα δοθεί για πρώτη φορά Συνέντευξη Τύπου, όπου και θα ανακοινωθούν αναλυτικά οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συνδέσμου οι οποίες θα είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό. Θα δημιουργηθούν νέες δράσεις, χαρακτηριστικές της ταυτότητας του Συνδέσμου∙ θα διατηρηθούν και θα εμπλουτιστούν οι επιτυχημένες δραστηριότητές του∙ θα ενισχυθούν το ενημερωτικό δελτίο ΑΩ και η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όλα αυτά, σε συντονισμό με τη Στέγη και με κεντρικό στόχο την εξωστρέφεια.

Τέλος, προκειμένου να επιλυθούν ορισμένες πρακτικές, διαδικαστικές και ενδεχομένως οικονομικές δυσκολίες, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε για το επόμενο έτος, η συνδρομή των μελών του Συνδέσμου να είναι μηδενική.