Η εκδήλωση του Συνδέσμου για τους νομικούς υποτρόφους
   

Στις 4 Απριλίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών η πρώτη συνάντηση-κοκτέιλ αποκλειστικά για τα μέλη του Συνδέσμου με νομικές σπουδές, χάρις στην πρωτοβουλία και την οργάνωση της γενικής γραμματέως του Συνδέσμου, δικηγόρου Δέσποινας Σχοινά.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία μεταξύ των μελών που είναι νομικοί/δικηγόροι, η ανταλλαγή πληροφοριών για το αντικείμενο ειδίκευσής τους, καθώς και η συζήτηση γύρω από ιδέες για τη διευκόλυνση επιστημονικών και επαγγελματικών συνεργασιών και την ενδεχόμενη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Σύνδεσμος είχε την ευκαιρία να συλλέξει τα επαγγελματικά στοιχεία των νομικών υποτρόφων σε σχέση με το αντικείμενο της ειδίκευσής τους, προκειμένου να εμπλουτίσει τη βάση δεδομένων που συγκροτείται αυτήν τη στιγμή και που σε λίγο καιρό θα επιτρέπει την πρόσβαση και τη δικτύωση των μελών του Συνδέσμου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρισταμένους. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, παρουσίασε τα μελλοντικά σχέδια του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, ενώ η Δέσποινα Σχοινά αναφέρθηκε στον σκοπό της συνάντησης. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων από τους παριστάμενους νομικούς και φιλικές συζητήσεις μεταξύ τους σε ζεστή ατμόσφαιρα με συνοδεία ποτού και πλούσιου μπουφέ. H εκδήλωση διανθίστηκε με σύντομο μουσικό μέρος, στο οποίο η μεσόφωνος και μέλος του ΔΣ Αγγελική Καθαρίου και ο πιανίστας υπότροφος Διονύσης Μαλλούχος ερμήνευσαν έργα, μεταξύ άλλων, του Georges Bizet, του Kurt Weill και του Μάνου Χατζιδάκι.

Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, τόσο διότι κατόρθωσε να προσελκύσει ιδιαίτερα σημαντικό αριθμό μελών, όσο και διότι τα σχόλιά τους για την εκδήλωση και για τις μελλοντικές συναντήσεις σε γραφεία συναδέλφων δικηγόρων ή αλλού ήταν πολύ ενθαρρυντικά.

Το κοκτέιλ αυτό ήταν το πρώτο από μια σειρά στοχευμένων συναντήσεων των μελών του Συνδέσμου με κοινά επιστημονικά και επαγγελματικά ενδιαφέροντα. Οι εκδηλώσεις αυτές θα συνυπάρχουν με τις δράσεις γενικού ενδιαφέροντος που διοργανώνει ο Σύνδεσμος και έχουν στόχο τη συσπείρωση των μελών, την επαγγελματική και κοινωνική τους δικτύωση, σε μια εποχή όπου η ομαδική δράση μπορεί να έχει πολλαπλά ατομικά και κοινωνικά οφέλη.

 

Κορυφή της σελίδας