Χορός
Μάρθα Πασακοπούλου
 

Η Μάρθα Πασακοπούλου θα χορέψει στο σόλο έργο The Wishing Well, σε χορογραφία της Eva Recacha, στο Sadler’s Wells Lilian Baylis Studio του Λονδίνου, ως μέρος της βραδιάς «Dear Devil», την οποία επιμελείται η χορογράφος στο πλαίσιο της πλατφόρμας Wild Card. Το έργο πραγματεύεται έννοιες όπως η εξουσία, η δύναμη, η ονειροπόληση και η επανάσταση. Δημιουργήθηκε για τον χορογραφικό διαγωνισμό The Place Prize 2013 (με χορηγό την Bloomberg) και απέσπασε επί τρεις βραδιές το Βραβείο Κοινού.

Πρόσφατα, η Μάρθα Πασακοπούλου συνεργάστηκε με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Dancing to Connect», σε συνεργασία (ως μέντορας) με άλλους εννέα χορευτές, παραδίδοντας σεμινάρια για την εισαγωγή της δημιουργικότητας μέσω της κίνησης σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Πάτρα και την Αθήνα. Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, της Battery Dance Company (Νέα Υόρκη) και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Η Μάρθα Πασακοπούλου αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ν. Κονταξάκη, καθώς και από το Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στον Χορό και την Performance στο London Contemporary Dance School (με διάκριση) με την οικονομική υποστήριξη των ιδρυμάτων Ωνάση, Ι. Φ. Κωστόπουλου και Ε. Σκυλλίτση. Από το 2009, οπότε και μετακόμισε στο Λονδίνο, έχει συνεργαστεί με διάφορους χορογράφους, όπως ο Wally Cardona, ο Rick Nodine, η Eva Recacha, ο Seke Chimutengwende, ο Robert Clark, ο Jozsef Csaba Hajer, ο Bruno Isakovic, ο Robin Dingemans, με τις ομάδες Tilted Productions, Requardt & Rosenberg, backsteinhausproduktion (Στουτγάρδη), Aerites Dance Company, καθώς και με τον καλλιτέχνη Tino Sehgal στην Tate Modern του Λονδίνου, για το έργο These Associations (υποψήφιο για το βραβείο Turner 2013).