Κινηματογράφος
Βαγγέλης Σεϊτανίδης
 

Τη νέα του ταινία Με Χωρίς Γυναίκες, ένα «buddy movie», ένα έργο δρόμου για την ανδρική φιλία και την καθυστερημένη ενηλικίωση, παρουσίασε τον Φεβρουάριο του 2014 ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Σεϊτανίδης.

Δύο σαραντάρηδες ξεκινούν ένα ταξίδι δρόμου για να αναζητήσουν την «ωραία του σχολείου», που λέγεται πως έχει γίνει μοναχή κάπου στην Ηλεία. Είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο «Κουστώ» είναι ένας πτωχευμένος 40άρης σε κατάθλιψη, ο οποίος παράτησε το όνειρό του να γίνει ωκεανολόγος για χάρη της οικογενειακής επιχείρησης. Ο Ρίκος είναι τυπικός Νεοέλληνας: οικογενειάρχης, εξωστρεφής, κατεργάρης, λάτρης του ποδόγυρου. Οι δύο αναγνωρίσιμοι χαρακτήρες έχουν ευθείες αναλογίες με την Ελλάδα όπως την ξέρουμε, χωρίς όμως η κρίση να βρίσκεται ποτέ σε πρώτο πλάνο.

Ο Βαγγέλης Σεϊτανίδης (Αιώνιος Φοιτητής, H Εύκολη Λία, Το Έτερον Ήμισυ) σκηνοθετεί μιαν ανδρική κομεντί στα πρότυπα των «buddy movies» του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά και διερευνά με κριτική ματιά τα πρότυπα με τα οποία μεγάλωσε η γενιά των συνομηλίκων του έως το σημερινό γκρέμισμα του οικοδομήματος. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Δημήτρης Ήμελλος, ο Θοδωρής Αθερίδης, η Σοφία Σεϊρλή, η Σμαράγδα Καρύδη και ο Ντίνος Καρύδης. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Βαγγέλη Σεϊτανίδη, η φωτογραφία του Claudio Bolivar, το μοντάζ της Δώρας Μασκλαβάνου και η εξαιρετική μουσική επιλογή του Μιχάλη Εμπέογλου.