Ομαδικότητα, καινοτομία, εθελοντισμός: Το μήνυμα του προέδρου του Συνδέσμου Υποτρόφων

Αγαπητοί συνυπότροφοι, 

Εκ μέρους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Υποτρόφων, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε πράττοντας και δημιουργώντας με όλη μας την αγάπη προς τον Σύνδεσμο.

Σε μία από τις πρώτες μας συνεδριάσεις, καταγράψαμε ορισμένες έννοιες που πιστεύουμε ότι εκφράζουν το όραμά μας για τον Σύνδεσμο. Μερικές από αυτές, τις οποίες επέλεξα να σας μεταφέρω, είναι η συνεργασία, η δημιουργία, η καλαισθησία, η αξιοκρατία, η ανατροπή, η προσπάθεια, η καινοτομία, αλλά και η διάθεσή μας να βοηθήσουμε την κοινωνία. Κάπου, λοιπόν, ανάμεσα σε αυτές τις λέξεις, βρίσκεται κρυμμένο το όραμά μας, ένα όραμα στο οποίο θα θέλαμε να σας έχουμε μαζί μας, διότι ο Σύνδεσμος είστε εσείς.

Επί του πρακτέου: από την εκλογή μας, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013, έχουμε μελετήσει και καταγράψει ορισμένες ανάγκες για τον Σύνδεσμο και έχουμε ήδη θέσει και δρομολογήσει συγκεκριμένους άξονες στρατηγικής. Πιο συγκεκριμένα:

1. Ορισμό συγκεκριμένων πυλώνων δράσεων, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν και θα ομαδοποιούν τις πρωτοβουλίες μας, με στόχο τη μεγαλύτερη συνοχή και ανάδειξή τους.

2. Αλλαγή της εικόνας του Συνδέσμου σε ψηφιακό επίπεδο.

3. Προσπάθεια περαιτέρω σύνδεσης των υποτρόφων. Ξεκινώντας από την επεξεργασία και την αξιοποίηση των στοιχείων των υποτρόφων για στοχευμένη επικοινωνία, θα προχωρήσουμε σε κοινωνικές συγκεντρώσεις υποτρόφων παρόμοιων ειδικοτήτων, ομαδικά αθλητικά γεγονότα και άλλες εκδηλώσεις που θα φέρνουν κοντά τους υπότροφους του Ιδρύματος Ωνάση, βάσει των ευρύτερων ενδιαφερόντων τους.

4. Δημιουργία ομαδικών ενιαίων δράσεων με στόχο την εμπλοκή μεγαλύτερου αριθμού υποτρόφων, αλλά και ένα ουσιαστικότερο αποτέλεσμα για την κοινωνία.

Η πρώτη μας μεγάλη, ομαδική συνάντηση θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου, εγκαινιάζοντας τη νέα φάση του Συνδέσμου, με έμφαση στην ομαδικότητα, την καινοτομία και τον εθελοντισμό. Στην εκδήλωση αυτή θα τηρήσουμε και το έθιμο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. 

Μέχρι να βρεθούμε όλοι από κοντά, θα ήθελα να σας ευχηθώ, εκ μέρους όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, το Νέο Έτος να είναι γεμάτο αγάπη, υγεία και δημιουργικότητα. 

Φιλικά,

Θοδωρής Αναγνωστόπουλος

 


..