Σημείωμα
Νέα ώθηση για τον Σύνδεσμο και το περιοδικό ΑΩ

Ανανέωση της Συντακτικής Επιτροπής

Δέκα επτά χρόνια ζωής συμπληρώνει το περιοδικό ΑΩ και υποδέχεται το 2014 με τη νέα σύνθεση της Συντακτικής του Επιτροπής. Νέα, ικανότατα στελέχη διαδέχονται τα μέλη που αποχωρούν έχοντας θέσει πολύ ψηλά τον πήχυ της ομαδικής, εθελοντικής συνεισφοράς. Οι καινούργιοι συνεργάτες έρχονται να προστεθούν στα μέλη της Σύνταξης που παραμένουν, αφιερώνοντας τον πολύτιμο χρόνο τους, με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση της ποιότητας του περιοδικού σε επίπεδα αντάξια του Συνδέσμου Υποτρόφων και του Ιδρύματος Ωνάση.

Ειδικότερα, οι νέοι συνεργάτες του ΑΩ είναι η μεσόφωνος Αγγελική Καθαρίου, η θεωρητικός λογοτεχνίας, διδάσκουσα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Τιτίκα Καραβία, η αρχιτέκτων Μυρτώ Κιούρτη και ο γεωλόγος, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νικόλας Τσουκαλάς. Παραμένουν στη Συντακτική Επιτροπή, πολύτιμοι συνεργάτες, ο μουσικός Διονύσης Μαλλούχος, η φωτογράφος Ηώ Πάσχου και, ως σύμβουλος έκδοσης, η νομικός Ιωάννα N. Κονδύλη. Με την ευκαιρία αυτήν, το περιοδικό ΑΩ ευχαριστεί θερμά για τη συνεισφορά και την αγάπη τους τα μέλη που αποχωρούν. 

Η νέα χρονιά προμηνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χάρις στις δύο νέες θεματικές ενότητες τις οποίες αγκαλιάζει το Ίδρυμα Ωνάση: αφενός, την αναζωογόνηση του κέντρου της πρωτεύουσας με τα προγράμματα «Rethink Athens» και «Reactivate Athens» και, αφετέρου, την απόκτηση και ανάδειξη του Αρχείου Καβάφη. Η σχετική ειδησεογραφία εμπλουτίζει την ύλη του τεύχους αυτού και θα παραμείνει στο προσκήνιο και κατά το επόμενο διάστημα.


Εκδηλώσεις με καινοτομία και ομαδικότητα 

Θα είναι μια εκδήλωση που θα κάνει πάταγο! Αυτό μας διαβεβαιώνουν τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου ενόψει της γιορτής που θα διοργανωθεί το απόγευμα της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2014 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και θα κορυφωθεί με την παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας. Χωρίς να φανερώνουν τα μυστικά της εκδήλωσης, μας υπόσχονται πως θα είναι μια εκδήλωση η οποία θα φέρει κοντά τους υποτρόφους με πολλές εκπλήξεις!

Η γνωριμία και η καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ των μελών του Συνδέσμου αποτελούν βασικές προτεραιότητες του νέου ΔΣ. Προς την κατεύθυνση αυτήν ήδη προγραμματίζεται για την Άνοιξη μια συνάντηση με σκοπό τη διασύνδεση των υποτρόφων οι οποίοι προέρχονται αποκλειστικά από τον χώρο των Νομικών Σπουδών. Σύντομα θα κληθούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και θα ενημερωθούν σχετικά με την ημερομηνία και τον χώρο της εκδήλωσης. Βεβαίως, θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συναντήσεις δικτύωσης και άλλων ομάδων υποτρόφων με παρόμοια επιστημονικά και επαγγελματικά ενδιαφέροντα.

Οι δραστηριότητες στη φύση μάς φέρνουν πιο κοντά! Ο Σύνδεσμος θα διοργανώσει κατά το προσεχές διάστημα μια εξόρμηση πεζοπορίας στον Υμηττό, καλώντας τους υποτρόφους να συμμετάσχουν με χαλαρή διάθεση και αθλητική εξάρτυση· να αφήσουν πίσω τα γραφεία, τις υποχρεώσεις και τις σκοτούρες της καθημερινότητας και να αναζωογονηθούν περπατώντας στο βουνό και γνωρίζοντας άλλους υποτρόφους.

Επιπλέον, η μεγάλη επιτυχία της περυσινής συνδιοργάνωσης του TEDMED Live Athens ενθάρρυνε τον Σύνδεσμο να υποστηρίξει και φέτος, τον Σεπτέμβριο, την πραγματοποίηση της σημαντικής αυτής διεθνούς εκδήλωσης. Η ακριβής ημερομηνία, η οποία είναι κοινή για τη διοργάνωση του TEDMED σε πολλές πόλεις του κόσμου, καθώς και ο χώρος αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα. 

Μαζί με τον εθελοντισμό, ο οποίος διαπερνά όλους τους τομείς δράσης του Συνδέσμου, η συνεργασία και η δημιουργικότητα θα αποτελέσουν τους άξονες επάνω στους οποίους θα πορευθεί ο Σύνδεσμος και τη νέα χρονιά, με επιτυχία στους υψηλούς στόχους του.


Λήδα Μπουζάλη

 


..