Εκδρομή στην Αίγινα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ
   

Το Σάββατο 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδρομή που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Υποτρόφων. Από τις διάφορες ιδέες που είχαν ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες στο Διοικητικό Συμβούλιο, τελικά επιλέχθηκε ως προορισμός η Αίγινα. Στις 8.30 λοιπόν το πρωί, περίπου 140 υπότροφοι και συνοδοί ανεβήκαμε στο πλοίο και… σαλπάραμε κατά τις εννιά. Στο δίωρο περίπου ταξίδι σχηματίστηκαν δειλά-δειλά τα πρώτα πηγαδάκια υποτρόφων.

Στο λιμάνι της Αίγινας μας περίμεναν τρία πούλμαν, τα οποία μας μετέφεραν στον Ναό της Αφαίας για ξενάγηση. Θαυμάσαμε ένα από τα γνωστότερα αρχαία αξιοθέατα, ακούγοντας χρήσιμες πληροφορίες από τους ξεναγούς, με μουσική υπόκρουση ένα φοβερό ρεσιτάλ τζιτζικιών! Στη συνέχεια, επιβιβαστήκαμε πάλι στα πούλμαν και πήγαμε για μπάνιο στη φιλόξενη παραλία του Μαραθώνα: ωραία θάλασσα που, προσωπικά, για κάποιο λόγο, μου δίνει πάντα την ευκαιρία να θυμάμαι τα ανέμελα παιδικά χρόνια. Κολύμπι, παιχνίδι στο νερό με την μπάλα (δεν τολμώ να το πω βόλεϊ αυτό που παίζαμε!) και ηλιοθεραπεία ήταν οι βασικές μας δραστηριότητες. Μετά το μπάνιο τσιμπήσαμε κάτι στα γειτονικά ταβερνάκια και, το απογευματάκι, μπήκαμε στα πούλμαν για το λιμάνι. Αφού φορτώσαμε όλων των ειδών τα φιστίκια που υπήρχαν στα μαγαζιά, επιβιβαστήκαμε στο πλοίο για την επιστροφή, κατά τις 19.30, στο λιμάνι του Πειραιά.

Η εκδρομή στην Αίγινα ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, την οποία απόλαυσαν όλοι οι συμμετέχοντες. Επέτρεψε στα μέλη του Συνδέσμου να έρθουν πιο κοντά. Τα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν στο πλοίο και στα πούλμαν αλλά και στο μπάνιο και στο τραπέζι ήταν αρκετά – οπότε η δυνατότητα γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη. Ποτέ άλλωστε δεν είχε δοθεί η ευκαιρία μιας τόσο παρατεταμένης επαφής στα μέλη του Συνδέσμου, ούτε στα πάρτι, ούτε στις ξεναγήσεις, ούτε στις άλλες εκδηλώσεις. Όλοι συμφώνησαμε ότι ο θεσμός των εκδρομών, μετά την τόσο επιτυχημένη πρώτη εξόρμηση, πρέπει να καθιερωθεί. Και του χρόνου λοιπόν!

Ευχαριστούμε πολύ όσους συμμετείχαν, αλλά ακόμη περισσότερο όσους συνέβαλαν στην όλη διοργάνωση, και ιδιαίτερα τον Χρήστο Γόδα και τη Χαρά Σύρου. 

Κορυφή της σελίδας