Εικαστικά
Λουκία Αλαβάνου, Κωστής Βελώνης, Κωστής (Τριανταφύλλου)
 

Τρεις υπότροφοι συμμετείχαν στη σημαντική ομαδική έκθεση με θέμα «HELL AS PAVILION», η οποία διοργανώθηκε πριν από μερικούς μήνες στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Palais de Tokyo στο Παρίσι, υπό την επιμέλεια της Νάντιας Αργυροπούλου και με τη συνεργασία του αρχιτέκτονα Γιώργου Τζιρτζιλάκη.

Σκοπός της έκθεσης ήταν να διερευνήσει τι σημαίνει το να είναι κανείς «σύγχρονος» μέσα σε ένα πολιτισμικό πλαίσιο το οποίο βρίσκεται σε κρίση. Δημιουργώντας μιαν «ανεξέλεγκτη, τρομακτική τοιχογραφία», η επιμελήτρια συγκέντρωσε τα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών από διαφορετικές γενιές, προσκαλώντας το κοινό να «διαβάσει την ιστορία με απρόβλεπτο τρόπο» και να φανταστεί την ύπαρξη ενός νέου είδους εφήμερων δικτύων.

Σύμφωνα με την Νάντια Αργυροπούλου, το 
«Hell As Pavilion» αποτέλεσε ένα είδος «εργαλειοθήκης» για την κατανόηση των διαφόρων παράλογων φαινομένων της σύγχρονης Ελλάδας, καθώς η χώρα προσπαθεί να υπάρξει στο σήμερα. Έδωσε επίσης την ευκαιρία στο κοινό να προβληματιστεί σχετικά με τη βιωσιμότητα των παντός είδους αποκλίσεων από το «κανονικό» μέσα στο χάος και στο πλαίσιο μιας κατάστασης όπου τα έθνη, τα κράτη και διάφορα άλλα μορφώματα αντιμετωπίζουν με καχυποψία και δαιμονοποιούν το ένα το άλλο, με πρόσχημα την οικονομική κακοδιαχείριση και την «έλλειψη προόδου».

Φιλοξενήθηκαν έργα 42 εικαστικών καλλιτεχνών και προβλήθηκαν ταινίες και έργα σε φιλμ 14 κινηματογραφιστών. Η Λουκία Αλαβάνου συμμετείχε με το έργο της Kiss Forever (2010), ο Κωστής Βελώνης παρουσίασε τις κατασκευές King of the Hills (Et in Arcadia Ego, 2012), The fall of a cock at the Erechtheum (2012) και A sea of troubles (2012), ενώ ο Κωστής (Τριανταφύλλου) συμμετείχε με το φιλμ Réalisation du film Saga of a city par Costis, Paris, 1974, με το έργο Ο Τρελάνθρωπος Κρακ αναρωτιέται: Ορίζοντας είναι αυτός ή απόσπασμα από μία άγρια λύπη; Αθήνα, 1972,  καθώς και με άλλα σχέδια και ντοκουμέντα. 

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του Palais de Tokyo.

Λουκία Αλαβάνου, Kiss Forever, 2010
Κωστής Βελώνης, King of the Hills (Et in Arcadia Ego), 2012
Κωστής (Τριανταφύλλου), Ο Τρελάνθρωπος Κρακ αναρωτιέται: Ορίζοντας είναι αυτός ή απόσπασμα από μία άγρια λύπη; 1972