Θέατρο
Εμμανουέλα Καποκάκη
 

Το εικαστικό θέατρο κούκλας Πράσσειν Άλογα αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κούκλας World Puppet Carnival στην Τζακάρτα της Ινδονησίας (1–8 Σεπτεμβρίου 2013), ένα διαγωνιστικό φεστιβάλ με 70 παραστάσεις από 46 χώρες.

Η παράσταση Ο Ζαχαροζυμωμένος της υποτρόφου Εμμανουέλας Καποκάκη τιμήθηκε με το βραβείο πρωτότυπης σόλο παράστασης. Φωτογραφία της παράστασης δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Jakarta Post. Η ελληνική σημαία κυμάτιζε ανάμεσα σε άλλες 45 σημαίες. Η παράσταση άρεσε όχι μόνο στους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, αλλά και στο απλό κοινό της Tζακάρτα, σε ανθρώπους στην άλλη μεριά της γης!

Ο Ζαχαροζυμωμένος είχε κάνει πρεμιέρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τον Φεβρουάριο του 2010. Το εικαστικό θέατρο κούκλας Πράσσειν Άλογα παρουσιάζει παραστάσεις με ηθοποιό και κούκλες για παιδιά και ενήλικες σε θέατρα και σε σχολεία. Φέτος, το Ίδρυμα Μείζονος Πολιτισμού έχει προγραμματίσει ένα αφιέρωμα στην ομάδα με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων δημιουργικής παρουσίας της στον καλλιτεχνικό χώρο, με έκθεση κούκλας από παραστάσεις της ομάδας, εργαστήρια και παρουσίαση τεσσάρων διαφορετικών παραγωγών της.

Περισσότερες πληροφορίες στους ιστότοπους:

www.prasinaloga.gr

Facebook